Anahtar Kelimeler:

Köylülerin Gururu Oldu

Köylülerin Gururu Oldu

İspanyol devi Real Madrid`in gelecek sezon için ilk transferi olan Türk futbolcu Nuri Şahin, ailesini tarifi imkansız duygulara sevk etti. Kamanlı olan Şahin'in köyü Savcılı'da büyük sevinç yaşanıyor.

Gurur Kaynağı Oldu

Milli futbolcunun babası Savaş Şahin, oğlunun kendilerine yeni doğduğundaki sevinci yaşattığını söyledi. Genç futbolcunun basın toplantısını televizyondan izlediğini aktaran baba Şahin, "Real Madrid büyük bir takım. Biz nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Bunları ne unuttuk ne de unutmak istiyoruz. Oğlum iyi bir takıma transfer oldu. Her futbolcunun rüyası." dedi. Bu mutluluğun benzerini ilk defa Nuri doğduğunda, ikincisini ise Ay-Yıldızlı formayı giydiğinde tattıklarını anlatan milli futbolcunun babası, "Oğlum yeniden doğmuş gibi. Çok güzel bir duygu. Bu duyguyu biz bir de Nuri`nin ilk milli takıma seçildiğinde sahada yaşamıştık. Allah, bütün anne ve babalara böyle mutluluklar nasip etsin. Daha niceleri Nuri`nin sayesinde ileriye gider inşaallah. Hedeflerini yükseltirler ve Türk futbolu hak ettiği yere gelir." temennisinde bulundu.

Babasından Açıklama Geldi

Nuri için Dortmund`un yerinin çok özel olduğunu ifade eden baba Şahin, "Annesi için çok güzel bir Anneler Günü hediyesi oldu. Dortmund`u biz anlatamayız. Dortmund`un yeri bizim için çok özel. Bu anlatılmaz. Nuri için ne olduğunu biz anlatamayız. Dortmund, Nuri`nin evi, ekmeği. Nuri`nin Nuri olmasında önce Dortmund, sonra teknik direktörü ve yöneticileri çok büyük emekler sarf etti. Dortmund şu anda bile Nuri`nin geleceği." ifadelerini kullandı. Borussia Dortmund`a vefa borçları bulunduğunu tekrar tekrar ifade eden Savaş Şahin, "Biz sevgiyi, saygıyı, dostluğu ve vefayı iyi bilen insanlarız. Onun için bizim Dortmund`a çok büyük borcumuz var. Nuri demek Dortmund demek. Dortmund seyircisinin Nuri`ye küsüp darılacağını sanmıyorum, çünkü Dortmundlular Nuri`yi iyi yerlerde görmek isteyeceklerdir." diye konuştu.

Köyde Sevinç Yaşanıyor

Borussia Dortmund`dan Real Madrid`e transfer olan Nuri Şahin`in Kırşehir`deki köyünde sevinç yaşanıyor. Savcılı köyünde yetişerek Almanya`ya giden bir ailenin çocuğu olan Nuri`nin transferi, amcası ve hemşehrilerini mutlu etti. Yeğeninin transferi hakkında açıklamalarda bulunan amca Halil İbrahim Şahin, milli futbolcunun Almanya`da yaşadığını ve memleketine sıklıkla geldiğini söyledi. Amca Şahin, Nuri`nin çocukluğunun köylerinde geçtiğini belirterek, "Memleketini seven bir insan. Çocuklarmıza okul yaptırsın." dedi. Yengesi Fatma Şahin ise Nuri`nin dedesinin tek arzusunun, torununun futbolcu olmasını istediğini aktardı. Gurtbetci futbolcunun köylüleri de, "Dünyanın en iyi takımına transfer olan Nuri`yle gurur duyuyoruz. Köyümüze her zaman gelir giderdi. Daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz." diye konuştu.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli