Anahtar Kelimeler:

Böyle Arkadaşlık Görülmedi

Böyle Arkadaşlık Görülmedi

Türkiye`nin değişik illerinden Kırıkkale`ye gelen 65/1 tertipler birliktelik örneği sergiledi. Yaklaşık 25 sene önce Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı`nda görevli 1 astsubay çavuş ve 10 asker, yıllar sonra yeniden görüşmenin mutluluğunu yaşadı.

 

İllerden Geldiler

Samsun`dan emekli Kıdemli Başçavuş Sami Yaman, Kırıkkale`den Şuayip Demir, Erzurum`dan Ümit Güler, Tokat`tan Cansever Molak, Yozgat`tan Nazır Aydın, Sivas`tan Kamil Yalçın Kaya, Giresun`dan Sezi Çakır, Ordu`dan Turgay Poyraz, Trabzon`dan Cengiz Cansız ve Yozgat`tan Adem Selvi biraraya geldi. Şuayip Demir`in bir araya getirdiği tertipler, ilk olarak Sami baba dedikleri komutanlarına tek tek tekmil vererek, selam verdi, ardından elini öptüler.

 

25 Yıllık Hasret

Daha sonra 25 yıllık özlemi kucaklayarak giderdiler. Demir, ardından misafirlere Kırıkkale`nin meşhur yemeği vali kebabını ikram etti. Yemeğin ardından tertipler, bir taraftan dinlenirken, diğer taraftan yanlarında getirdikleri resim albümlerini birbirlerine gösterdiler. İlerleyen saatlerde konuklar, Giresunlu Sezai Çakır`ın saz eşliğinde söyledi, birbirinden güzel türküleri dinledi. Tertipler, ardından gelecek sene buluşmak üzere memleketlerinin yolunu tuttu.

 

Herkese Ders Olsun

Evlatlarıyla buluşmanın hazzını ve keyfini yaşadığını açıklayan emekli Kıdemli Başçavuş Sami Yaman, "Şu anda 74 yaşındayım. Bu buluşma beni 60 yaşına indirdi. Hepsini çok seviyorum ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum." dedi. Arkadaşlarıyla 25 yıldır irtibatı kesmediğini açıklayan Şuayip Demir, "Bazılarına ise internetten ulaşma imkanı buldum. Bir organizasyon yapalım dedim ve arkadaşlarımız da bundan çok memnun oldu." diye konuştu. Askerden ve askerden sonra hiçbir zaman Türk, Kürt, Çerkez, Alevli, Sünni ayrımı yapmadan birbirlerini görmeye devam ettiklerini açıklayan Demir, bunun bazı kesime ders olması gerektiğini ifade etti.

 

İlk Buluşma Yapıldı

İlk buluşmayı Kırıkkale`de gerçekleştirdiğini açıklayan Demir, "Türkiye`de yaşayan herkes birbiriyle kardeştir. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi hepimiz birlikte askerlik yaptık. Hepimiz beraberiz ve biriz. Tabiî ki bizi içten ve dıştan parçalamak isteyen insanlar var. Ülkemiz, son dönemde çok gelişme gösterdi. Dünya çapında sesini duyurmaya başladı. Ekonomide belli sıralara girdi. Bundan rahatsız olan iç ve dış güçler. Bunlar şu anda bir tezgah kurmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

 

Dayanışma Olmalı

Sözlerinin sonunda Demir, "Türkiye`nin dört bir yanından gelen arkadaşlar olarak biz şu mesajı vermek istiyoruz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Hep biriz ve beraberiz. Bu tür görüşmeleri başka insanlara da tavsiye ediyoruz. İnsanlarımız birbirinden kopmasınlar ve dayanışma içinde olsunlar." şeklinde konuştu.

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli