Anahtar Kelimeler:

Tüpraş İşçileri Eylem Yaptı

Tüpraş İşçileri Eylem Yaptı

Sözleşme süreci konusunda bilgi vermek amacıyla Kırıkkale Tüpraş işçileri dün sabah 1 saat geç işbaşı yaparak sözleşmedeki tutumundan dolayı Tüpraş işverenine uyarıda bulundu. Bu uyarı Tüpraş’ın Batman, İzmir, İzmit rafinerilerinde de eş zamanlı olarak yapıldı.

UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU

Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre; “Kırıkkale Rafinerisinde 750 işçi toplamda 3 bin 337 üyesi adına 10 Şubat 2011 tarihinde başlayan ve 01 Ocak 2011 geçerli olacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde,  yapılan  6  toplantı sonunda 19 asıl, 1 geçici ve 2 ek madde olmak üzere 22 madde de anlaşma sağlanamaması üzerine  14 Nisan 2011 tarihinde  uyuşmazlık zaptı tutulmuş bulunmaktadır”

ANLAŞMA SAĞLANAMAMASI
KAYGI VERİCİDİR

“Tüpraş çalışanlarının geleceğini çok yakından ilgilendiren müteahhit-taşeron işçi çalışması, farklı işe ilk giriş ücreti uygulaması ve şu anki vardiya sisteminin devam etmesi başta olmak üzere idari  ve parasal maddeler  üzerinde anlaşma sağlanamaması kaygı vericidir.

Uyuşmazlık tutanağının bölge çalışma müdürlüğüne gönderilmesini izleyen süreçte resmi arabulucu çalışmasını takiben işletmenin grev yasağı kapsamında olması nedeniyle toplu iş sözleşmesinin yüksek hakem kuruluna gönderilmesi süreci başlayacaktır”

SENDİKAMIZ SESSİZ KALMAYACAK

“Ancak Tüpraş Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli işçileri olarak toplu iş sözleşmesinin irademiz dışında YHK da bitirilmesi çalışma barışını olumsuz etkileyeceğinden sendikamızın bu duruma sessiz kalmayacağı bilinmelidir. 2010 yılında 741 milyon Türk Lirası net kar ettiğini açıklayan Tüpraş işvereninin, idari ve parasal önemli pek çok maddede çözüme yönelik adım atmamasını anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Tüpraş işçisi, işletmenin grev yasağında olduğuna bakmaksızın, sözleşmenin taraflarca sözleşme masasında bitirilmesi hususunda gerekli çaba ve kararlılığını gösterecektir” denildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli