Anahtar Kelimeler:

Yemeklerle Yarıştılar

Yemeklerle Yarıştılar

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale`de, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşların da katılımı ile yöresel yemek yarışması düzenlendi.

 

 

Yemek Yarışması

Birincilik için yaklaşık 50 yarışmacının yaptığı çorbalar, sebzeler, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerini, jüri tarafından büyük bir titizlikle incelenip, tadılarak not verildi. Sunulan yemekleri jürinin seçmekte zorlanacağı gözlendi. Yarışma öncesi Kırıkkale Mehter takımı mini bir konser verdi. Ardından öğrenciler, turizmin önemini anlatan bir skeç sergiledi. Oyunun ardından İl Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu, bir birinden güzel yöresel ezgiler seslendirdi.

 

Turizm Çalışması

Beslenme, canlıların en temel ihtiyacı olduğunu beyan eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, "İnsanoğlunun beslenmesinde kendisine bahşedilen damak tadı çerçevesinde yediğinin, içtiğinin çeşitlenmesi, onun adete yaşantısının bir parçası, kültürü haline gelmiştir." dedi. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hikmet Ereğli, Türkiye`ye yılda 20 milyonun üzerinde turistin geldiğini hatırlatarak, "Gönül ister ki turistler bizim mutfağımızı, lezzetlerimizi tatsınlar. Türkiye`nin havası, suyu gibi yemeklerinin de güzel olduğunu anlasınlar. İnşallah biz bunlara bunu da öğreteceğiz." diye konuştu. 

 

150 Ayrı Yemek

Jüri üyeleri, yarışmaya sunulan 150 ayrı yemek, tatlı ve hamur işlerini tek tek tadarken, büyük bir titizlikle inceleyip not verdi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu yöresel yemek yarışmasında birincilere çeşitli hediyeler verildi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu