Anahtar Kelimeler:

Kırşehir'de Toplantı Yapıldı

Kırşehir

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin çalışmaları kapsamında 4. Bölge Toplantısı Kırşehir`de gerçekleştirildi.

Toplantı Yapıldı

"II. Türkiye Kent Konseyi Buluşması" öncesinde, kent konseylerinin Türkiye Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı ile ilgili hazırlık çalışmaları başta olmak üzere süreç hakkında ilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla 4. Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı Kırşehir`de yapıldı. Kırşehir Kent Konseyi ve Kırşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu’nda bulunan iller ile İç Anadolu Bölgesi’ndeki İllerin Kent Konsey Başkanları ile Genel Sekreterleri katıldı.

 

Bölge Toplantısı

Kent Konseyleri Bölge toplantısının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Öztürk, "İç Anadolu`da birçok büyük il olmasına rağmen bu toplantının Kırşehir`de yapılması bizi mutlu etti. Kırşehir Kent Konseyi oluşumu ve çalışmaları olarak bölge illerinden çok ileridedir. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci`nin destekleri ile bugün Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisini oluşturan az sayıdaki aktif iller arasına girmiştir" dedi. Öztürk, toplantıya desteklerini esirgemeyen Kırşehir Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür etti. Daha sonra söz alan Kırşehir Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Yaşar Bahçeci ise, "Toplantı için İç Anadolu Bölgesinden Kırşehir`in tercih edilmesine teşekkür ederiz. Kırşehir, Ahilik gibi sivil toplum oluşumunun merkezi olduğunu ve Kent Konseyi oluşumu ve çalışmalarının kendilerine yabancı gelmediğini bundan dolayı da aktif bir kent konseyi yapısına sahip. Sivil toplum oluşumlarının kendilerini korkutmadığını aksine hiç bir ayrımcı düşünceye sahip olmadan tüm sivil toplum örgütleri ile uyumlu çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kırıkkale’de Katıldı

Kırşehir, Kırıkkale, Karaman, Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Yalova, Kocaeli Çanakkale, Bursa ve Gaziantep illerin Kent Konseyi Başkan veya Genel Sekreterlerinin katıldığı toplantıya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri olan Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan, Kırşehir Dayanışma Evi Derneği Başkanı Şule Serap Vural, Kırşehir Yardımseverler Derneği Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, İnşaat Mühendisi Şaban Aksoy, Gençlik Meclisi Başkanı Büşra Eraslan ve Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan katıldı. Toplantının öğleden sonraki bölümde ise Süreç ile ilgili çalıştay yapılarak, 15-17 Nisan tarihlerinde Kocaeli`nde yapılacak olan Kent Konseyleri Buluşmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli