Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerden Bilgi Ziyareti

Öğrencilerden Bilgi Ziyareti

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Türkiye Vagon Sanayi A.Ş`yi (TÜVASAŞ) ziyaret etti.

Ziyaret Programı

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri TÜVASAŞ`ı yakından tanımak için düzenledikleri teknik gezide fabrikanın tüm bölümlerinde incelemelerde bulundular. Öğrenciler fabrika yöneticilerinden bilgi alarak, TÜVASAŞ`ın işleyişini müşahede etme imkanı buldular. Kendisi de makine yüksek mühendisi olan TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, “Yakın gelecekteki meslektaşlarımı tanımaktan mutlu oldum. Üniversite öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanı sıra pratik eğitimlerinin de önemi tartışılmaz bir gerçektir. Stajlar ve bu şekilde teknik gezilerle öğrencilerin meslek hayatına daha iyi hazırlandıkları kanaatine sahibim.

 

Bilgi Aldılar

Kırıkkale Üniversitesinden fabrikamıza yapılan bu ziyareti de bu çerçeveden değerlendiriyorum. TÜVASAŞ, Türkiye`nin önemli bir sanayi kuruluşu ve faaliyet gösterdiği alanda bu ölçekte başka bir fabrika yok. Bunun bilincine sahip makine mühendisi namzedi arkadaşlarımın yaptıkları ziyaret kendileri için çok faydalı olmuştur. Bizler ülkemizin yarınları için gayretle çalışıyoruz ve bu yarınlarda bayrağı teslim edeceğimiz gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Genel Müdür Ertiryaki`nin de görüştüğü öğrenciler, ziyaretten mutlu ayrıldıklarını ifade ettiler.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli