Anahtar Kelimeler:

Şantiyede Korkutan Yangın

Şantiyede Korkutan Yangın

Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerinde bulunan Karayolları`na ait ve özel bir şirketin işlettiği asfalt şantiyesinde yangın çıktı. Korkulu anların yaşanmasına neden olan yangında ya da yaralanan olmadı.

Depo Yandı

Şantiyenin deposunda çıkan yangının, mazot tanklarına sıçramamasının büyük bir şans olduğu belirtildi. Yangında Kırıkkale Belediyesi, Keskin Belediyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve TÜPRAŞ itfaiyelerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu söndürüldü. İtfaiye erlerinin köpük ve su kullanarak yangının büyümemesi için yoğun çaba gösterdiği gözlendi. İtfaiye ekipleri daha sonra soğutma çalışması yaptı.

Elektrik Kontağı

Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, bir anda bütün depoyu sardı. Kısa sürede depo içine yayılan yangından yükselen dumanların çevre ilçelerden bile görüldüğü ifade edildi. Jandarma ve polis ekipleri yangın nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangın Söndürüldü

İtfaiye erlerinin yangını söndürmek için büyük çaba gösterdiğini kaydeden Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Amiri Sadık Köksal, yangına zamanında müdahale edilmemesi halinde büyük bir facianın yaşanabileceğini söyledi. Şantiye çalışanlarından Abdulvahap Sakin de yemek yiyecekleri sırada birden alevlerin yükselmeye başladığını fark ettiklerini belirterek, "İtfaiye zamanında gelerek yangını söndürdü. Eğer yangın diğer tanklara sıçramış olsaydı, büyük bir facia yaşanırdı." dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu