Anahtar Kelimeler:

Ak Partide Aday Adayı Sayısı Dokuza Düştü

Ak Partide Aday Adayı Sayısı Dokuza Düştü

12 Haziran`da yüzde 50 oy oranı hedefleyen AK Parti`de milletvekili aday adayları ile görüşmek için kurulan toplam 12 komisyon günde 12 saat çalıştı. Her aday ile 12 dakika görüşüldü. Adaylara ilginç sorular soruldu. Aday adayı sayısı düşürüldü…

 Aday Belirleme Çalışması
AK Parti`de 12 Haziran milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen isimlerle yüz yüze görüşmelerini tamamladı. 12 komisyon günde 12 saat çalışarak 5 binden fazla isimle yüz yüze görüşme yaptı. Komisyonlar 5 binden fazla adayı 1500`e düşürecek. Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti`den aday adayı olan 5 bin 599 isimle geçen hafta başlayan mülakatlarda bütün isimlerle tek tek görüşüldü. Şu anda görüşme yapılan aday adaylarının sayısını düşürmeye yönelik çalışma ve değerlendirme başladı. Kırıkkale’de 22 olan aday adayı sayısının 6’ya düşürüleceği öğrenildi.

Kırıkkale 9 Kişi Kaldı
Ortalama her bir aday için 12 dakika süren mülakatlar sonunda komisyonlar raporlar hazırlayacak. Raporla sonunda milletvekili aday adayı sayısı 1500`e düşürülecek. Daha sonra genel başkan yardımcılarından oluşacak ara komisyon aday adayı sayısını 600`e indirecek. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 genel başkan yardımcısı ve 3 grup başkanvekilinden oluşan ana komisyon aday adayları arasından AK Parti`nin aday göstereceği 550 kişinin ismini ve sırasını belirleyecek. Belirlenen aday listesi 11 Nisan`da ise Yüksek Seçim Kurulu`na bildirilecek. Kırıkkale’de 22 olan aday adayı sayısının 9’a indirildiği öğrenildi. Kimlerin elendiği ve kimlerin kaldığı bilinmiyor. Bu sayı birkaç gün içinde 6’ya düşürülerek Başbakan’a sunulacak. Başbakan ve beraberindeki komisyon 3 kişiyi listeye yazacak.

Adayları Terleten Sorular
Aday adaylarını mülakata alan AK Parti Genel Merkezi onları tam anlamıyla terleten sorular yöneltti. İşte bu sorular:  Kendinizi anlatın. Mevcut milletvekillerinde hangi eksikliği gördünüz de aday oldunuz? Şimdi milletvekili olanlardan ne farkınız var? Milletvekili olursanız bugüne kadar yapılmayan ne yapacaksınız? Bölgeniz ve Türkiye için hangi projeyi hayata geçirmeyi planlıyorsunuz? Bürokrasiden neden istifa edip de neden milletvekili adayı oluyorsunuz?



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu