Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Uygulamalı Ders

Öğrencilere Uygulamalı Ders

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesindeki Sulakyurt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte derslerini, Acil 112 Komuta Merkezinde yaptılar.

 

Uygulamalı ders

Okulun Acil Tıp Teknisyenliği Dalı 10.sınıf öğrencileri, Acil Sağlık Sistemi ders müfredatındaki ambulans ve komuta merkezi hizmetleri konularını, öğrencilere uygulamalı olarak kavratılmasına yönelik olarak Kırıkkale`de bulunan Acil 112 Komuta Kontrol Merkezine giderek işlediler. 112 Acil Komuta Merkezinde öğrenciler, herhangi bir vaka durumunda 112`ye acil çağrı nasıl yapıldığını, yapılan çağrıların nasıl yönlendirilmesi gerektiği ve olay yerine ambulans sevk edilme işlemlerini de uygulamalı olarak görme imkanı buldular.

 

Bilgiler Verildi

Sağlık görevlileri öğrencilere, 112 merkezinin fiziki ortamı, ambulans içi ve acil durumlarda ile olağanüstü durumlarda bir sağlık görevlisinin yanında bulundurması gereken araç ve gereçlerinin de tanıtımını yaptılar. Görevliler, gelen çağrıların otomatik olarak sisteme kayıt olduklarını belirttiler. Ayrıca 112`ye gelen çağrıların vakalara göre en yakın merkezden ambulansların olay yerine sevk ettiklerini ve bu ambulansların üzerlerindeki cipler vasıtasıyla nereye, hangi yönde ve kaç kilometre hızla gittiklerini de takip ettiklerini belirttiler.

 

Uygulama Fırsatı

Meslek Dersleri öğretmeni Süleyman İlkbahar, "Öğrencilerimize, Acil Sağlık Sistemi konularını sınıf ortamında teorik olarak vermekteyiz. Ancak konuların daha iyi kavratılmasına yönelik 112 Komuta Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ileri ki yıllarda atanacakları mesleklerini şimdiden uygulamalı olarak görme fırsatı buldular" dedi.

 

Ali Tıp Öğrencileri

Okul Müdürü İsmail Seçgin de konuya ilişkin, "Okulumuz Acil Tıp Teknisyenliği Dalı öğrencileri, sağlıkla ilgili birçok temel dersleri almaları gerekiyor. Bu derslerin daha iyi anlaşılması ve kavranılması için her öğrencinin mesleki hayatında hasta üzerinde rahat ve hatasız bir şekilde müdahale yapabilmesi için mutlaka konularla ilgili becerileri şimdiden kazanmaları gerekir. Yapılan ziyaretle 112 hizmetlerinde öğrencilerimize zamanla yarışmayı ve zamanı doğru kullanma becerisini de kazandırmayı hedefledik" şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli