Anahtar Kelimeler:

GELİŞTİRDİĞİMİZ PROJELER ORTADA KALDI

GELİŞTİRDİĞİMİZ PROJELER ORTADA KALDI

Kırıkkale Organize Sanayi bölgesi(OSB) Genel Başkanı Nurettin Aydın, ilde ileri gelenlerin kendilerine yetim evlat olarak muamele yaptığını, geliştirdikleri projelerinin ortada kaldığını söyledi. Osb`de bulunan fabrika sahipleri ve yönetim kurulu bir araya gelerek, doğalgazda mağdur duruma düştüklerini belirtti.

OSB Genel Başkanı Nurettin
Aydın, açıklamasında, önceki yıllarda Kırıkkale OSB arsalarının yatırımcılara bedelsiz tahsis süreciyle birlikte, bölgenin hareketlilik kazandığını belirtti. Aydın, "Bölgede yatırımlar hızlanarak, ciddi miktarlarda üretim ve istihdam sağlanmaya başlamıştır. Ancak üretimde enerji olarak yakıt kullanmak mecburiyetinde olan firmalar Osb`de doğalgaz olmadığını öğrenince maalesef dönüp gitmek zorunda kalmışlardır. Zira bu tür yatırımcılar için doğalgaz gibi temiz, çevre dostu, hem de maliyet olarak çok ucuz olan bir yakıtın yokluğu, Osb  `nin cazibesini düşürmektedir." dedi.

Yaklaşık iki yıldır yönetim ve siyasetçilerin katılımlarıyla
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Botaş ve Kırgaz ile birçok görüşmeler yapıldığını, fakat bir netice alamadıklarını açıklayan Aydın, "Bu arada bölgesel kalkınma ajansları kurulmaya başlandı. Ahiler Kalkınma Ajansı adıyla kurulan ve Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray illerini içine alan kalkınma ajansına enerji verimliliği ve çevre kalitesini artırmaya yönelik bir proje hazırladık. Kalkınma ajansı uzmanları projemizi yakından takip etti ve çok beğendiler. OSB olarak, projenin alt yapısını hazırlarken, projenin değerlendirme dışı tutulduğunu öğrendik." diye konuştu. Yaptıkları araştırma sonunda, ajansın onay yönetim kurulu toplantısına Kırıkkale`yi temsilen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`in, Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ın katılmadığını açıklayan Aydın, "Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan`ın katıldığını öğrendik. Akdoğan`ın da oylamada olumlu bir sonuçta bulunmadığını tespit ettik. Böylelikle doğalgaz projemize kimse onay vermedi. Kırıkkale için ikinci bir MKE ve halen OSB `de yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Tam faaliyete geçtiğimizde en az 4 bin kişi istihdam edecek Organize Sanayi Bölgemize böyle bir hareketin Kırıkkale sanayicisine ve Kırıkkale halkına nasıl reva görülebildiğini hala anlayabilmiş değiliz." Dedi.

. Bizler
OSB yatırımcıları ve sanayicileri olarak bu durumdan dolayı yılmayacağız. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkı oluşturmaya devam edeceğiz." dedi. Kırıkkale`de kamu kuruluşlarının projelerinin onaylandığını söyleyen Aydın, ilin geleceğinde özel şirketlere gerekli değerin verilmediğini kaydetti. Sözlerinin sonunda Aydın, kendilerini yatırımcı olarak görmeyen zihniyetin OSB sınırları içine girmelerine izin vermeyeceklerini söyledi. -



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli