Anahtar Kelimeler:

PROJELER SERGİLENDİ

PROJELER SERGİLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması” il birinciliği yarışmaları Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda düzenlenen törenle yapıldı.

BECERİLERİNİ GÖSTERDİLER
Üretim Teknolojileri Hizmetleri Grubunda 11, Turizm Hizmetleri Grubunda 16, Sağlık Hizmetleri Grubunda 8, Bilgi ve İletişim Hizmetleri Grubunda 12, Tasarım ve Uygulama Hizmetleri 23 olmak üzere toplam 5 dalda 70 proje kıyasıya yarışıyor. Öğretmen, usta öğretici, öğrenci ve kursiyerlerin heyecanla başlayan Proje Tabanlı Beceri Yarışmasına bir hayli ilgi oldu. Bütün yeteneklerini ortaya koyan öğrenci ve kursiyerler heyecanlı anlar yaşadı. Yarışma başlamadan önce açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, geleceğin teminatı öğrencilere başarılar diledi. Yarışmanın jüri üyeliğini Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve Milli Eğitimin görevlendirdiği müdürler yaptı.

ÜSTÜN ZEKALAR
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker konuşmasında, yarışmanın il çapında çok önemli olduğunu birinci olanların ise Ankara’da bölge yarışmasına gideceklerini söyledi. Peker, “Bakanlığımız aracılığıyla Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün Koordinesinde düzenlenen bir yarışmadır. Mesleki ve Teknik Eğitim okul, kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin, proje hazırlama deneyimi edinebilmeleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini farklı alanlarda kullanabilmelerini sağlamaktır. Onların girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla 2005–2006 Eğitim Öğretim yılından itibaren Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları düzenlenmektedir” dedi.

 

BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAKLAR
Genel Müdürlüğe bağlı okullar arasında yarışma yapılarak Genel Müdürlükler bazında İl birincileri belirleneceğini dile getiren Peker belirlenen İl birincileri Bölge yarışmalarına katılmak üzere bağlı olduğu koordinatör bölge ili olan Ankara`ya gönderileceğini söyledi. Peker, “Bölgede 14–17 Mart 2011 tarihleri arasında Bölge yarışması yapılacaktır. Bölge yarışmasından sonra Bakanlık Proje Değerlendirme Komisyonunca değerlendirilecektir. Yarışmaya katılan siz komisyon üyelerine Mesleki Eğitim Şubemize, Okul Müdürlerimize, Okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine bugün burada bizi misafir eden Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin tüm personeline teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.

 



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli