Anahtar Kelimeler:

Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanmayın

Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanmayın

TRAFİK’TE CEP TELEFONU KULLANMAYA KARŞI BROŞÜRLÜ UYGULAMA

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal yaptığı açıklamada, ‘’Kırıkkale Emniyet Müdürlülüğü Trafikte kazaların en aza indirebilmek için Kırıkkale’de  bir çok uygulamalarda bulunduk. Halkımızı sadece ceza ödeme uygulamaları değil. Trafikte bilinçlendirmek, Trafik kurallarını kendi menfaatimiz gereği yapmak olduğunu bilinçlendirmektir. Bu çalışmalarımızı Huzur toplantılarımızı, Okullarda öğrenci veli işbirliği ile de yürütmekteyiz. Okul Önlerine Öğrenci Fahri Trafik Polisi öğrencilerimiz görev yapmaktalar’’ dedi. 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Amiri Önder Tellioğlu polislerin yanı sıra basınla da Samsun Bulvarı (Eski Samsun Karayolu ) üzerinde Trafikte seyir eden araçlar durdurularak. Sürücülere Trafikte cep telefonu kullanımının kaza riskine etkisini anlatan broşürler sürücülere dağıtıldı. Okul çıkışındaki öğrencilerin Uygulamayı izlemelerinden memnun olan polisler öğrencilerin yanına giderek broşür vererek ailelerine verilmesini istediler.

İçişleri bakanlığınca uygulamaya konulan "Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri" kapsamında yapılan uygulamadan sürücülerde memnun kaldı.

 Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Önder Tellioğlu Yapılan uygulamaya ait verdiği bilgi ‘’ " Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın 66.00Tl ceza içermektedir.

Amacımız  ceza kesmek değil, bilgilendirmek, sürücülerimizin daha güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla,. Bu broşürlerde sürücülerimizin dikkat etmeleri gereken hususları kaza riski oluşacak nedenleri belirtiyor, Cep Telefonla konuşmuş kişi yaşına da bağlı olarak 0.6 saniyeden 0.9 saniyeye kadar hata oranı artabilmektedir. 60 Km/s .hızla giden Bir otomobilin sürücüsünün frene basmasının bu kadar gecikmesi DURMA mesafesinin 15 metre daha artması demektir .Buda çok büyük kazaların olmasına neden olur.  Sürücü için dikkat dağıtıcı olan telefonun fiziksel özellikleri değil konuşmanın yoğunluğudur. Sürücünün konsantrasyonunu  bozarak güvenli bir sürüş yapmasını engelleyeceğinden dolayı büyük zararları bulunmaktadır. Bu konular hakkında sürücüleri bilgilendiriyoruz. "  dedi.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli