Anahtar Kelimeler:

KIRATLI TİYATRO ŞUBAT'TA

KIRATLI TİYATRO  ŞUBAT

 “SİZLERLE NEDEN DAHA ÖNCE TANIŞMADIK,BU BİR KAYIPTIR.”

 

Kırıkkale milletvekili Turan Kıratlı 10. yılını kutlayan  Tiyatro Şubat’ı ziyaret etti.

Milletvekili Turan Kıratlı Tiyatro Şubat’ı  ziyaretinde  , Sezai Yeşilyurt’u çalışmalarından dolayı tebrik ederken Kırıkkale’ye kültürel ve sanatsal anlamda verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kırıkkale’nin sanatçılara her zaman destek olması gerektiğini belirtti.   Kıratlı “Kırıkkale’mizin ressamı vardı, türkücüsü , sporcusu, şampiyonu vardı. Tiyatrocusu da oba beylerinin yurdunda doğmuş. Yeşilyurt’un her koşulda yanında olduğunu, Yeşilyurt’u geç tanıdığı için üzgün olduğunu belirterek,oyuncularınızla beraber meclise bekliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Sezai Yeşilyurt  konuşmasında   “Kırıkkale içerisinde bir çok kurumla işbirliği yaptık. Bunların içerisinde resmi kurum olarak İl Emniyet Müdürlüğü, Delice Kapalı Cezaevi Müdürlüğü, TÜPRAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü, tüzel kimlik olarak Altı Nokta Körler Derneği, Ortopedik Özürlüler Derneği, Kırıkkale’deki Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği,Belediyeler gibi bir çok kurumla işbirliği içerisindeyiz.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın destekleri ile “Gençliğin Terörizm Konusunda Bilinçlendirilmesi” projesi kapsamında “Bu Vatan Hepimizin” adlı oyunu sergilediklerini ve 5 bin öğrenciye ulaşarak kırılması güç bir rekora imza attıklarını belirten Yeşilyurt “Bu sene yine emniyet müdürümüz Kadri Kartal’ın destekleri ve istekleriyle farklı bir oyunla yine aynı proje kapsamında öğrencilerimizle buluşacağız. Sayın Kartal’ın bu konudaki hassasiyetine ve tiyatronun kitlesel gücüne inanarak verdiği desteğe teşekkür ediyorum.” diyerek toplumsal bilinçlenme konusunda tiyatronun gücünün küçümsenmemesi gerektiğini dile getirdi.

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli