Anahtar Kelimeler:

Okuma Yazma Öğrendi Gelin Kaynana Atışması Başladı

Okuma Yazma Öğrendi Gelin Kaynana Atışması Başladı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çullu Mahallesi`nde  Çullu İlköğretim Okulunda, Düzenlenen 1.dönem  Okuma-yazma Kursu Sonunda  9 . Ev Hanımı kursiyer belgelerini aldı. 

 Çullu İlköğretim Okulundaki düzenlenen törene İl milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker Milli Eğitim Müdür yardımcılarından Mehmet Yeşilyurt,Halk Eğitim müdürü Osman Kara, Halk Eğitim Müdür baş yardımcısı  Eyüp Sözdinler ,Çullu İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Türker,Müdür mavini Elif Eker ,Sınıf ve Kurs öğretmeni Gülbeyaz Kaçar ile çok sayıda kursiyer ve yakınları katıldı.

Kurs süresince üstün başarı gösteren Nine ve teyzeler ellerindeki kâğıtlardaki yazıları okuyarak okumadaki başarılarını gelen konuklara sergilediler.

Kursiyer Nineler , gelen konuklara   lise talebelerinin dahi nadir  sergileyecekleri bir parodi sundular ,Kurs öğretmeni Gülbeyaz Kaçar hazırladığı  gelin kaynana atışma parodisini   Kaynana Fidan Aksu ve gelin  Songül  Özata`ın ellerindeki kağıttan okuması  konukların beğenisini kazandı. Konukların uzun süre gülmesine neden oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker,konuşmasında’’ Kırıkkale ilinde 15 bin okuma yazma bilmeyenin olduğu tahmin ediliyor . Okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunu bayanların oluşturmakta .Bugün övünerek ifade edeceğim konu, okullarımızda erkek  öğrenci kadar kız öğrencilerimizde bulunmakta. Okuryazar olmayan annenin çocuğuna ne kadar faydası olabilir  O halde çocuğu ile ilgilenebilmesi için ev hanımının da okuma yazma bilmesi şarttır. Üniversiteli gençlerle birlikte okuma yazma bilmeyenler tespiti yapılıp  okur yazar olmayanlar kurslarımıza teşvik edilecek " diye konuştu.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli