Anahtar Kelimeler:

Örnek İnsan Cennet Dede

Örnek İnsan Cennet Dede

Kırıkkale’nin en eski lokantacı esnaflarından Cennet Dede olarak bilinen Niyazi Akbudak Mevlid Kandili dolayısıyla üç gün boyunca hayır yemeği veriyor.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Kırıkkale’nin en eski lokantacı esnaflarından olan Niyazi Akbudak, Mevlid Kandili dolayısıyla Gürler  Camii’nin yanında bulanan boş salonda üç gün boyunca hayır yemeği verecek.

Dün itibariyle başlayan hayır yemeği dağıtımı yarına kadar devam edecek. Cennet Dede olarak tanınan Niyazi Akbudak, Tüm İslam aleminin müberek Mevlid Kandili’ni kutladığını belirtti. Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda da 30 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği dağıtan Niyazi Akbudak, bu davranışıyla Kırıkkale halkının büyük beğenisini ve ilgisini topladı.

BİLGİ VERDİ

Kırıkkale halkının İslam aleminin kandilini kutlayan Niyazi Akbudak, “ Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu. Herşey mânâsız başıboşluk ve hüzün örtülerine bürünmüştü.  Ruhlar birşey bekliyor, bir nurun zulmet perdesini yırtmasını içten içe hissediyordu.  O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu.

Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.

BÜYÜK BİR SAADET

Akbudak, “Bütün bunlar işaret ve alamettir ki, yeni dünyaya gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah’ın izni olmadan kutsal tanınan şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.

İşte bu geceye Veladet-i Nebi gecesi diyor ve onun bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Bütün kâinatla bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.

Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatimizi, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir” dedi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli