Anahtar Kelimeler:

TİYATRO İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

TİYATRO İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

"Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" isimli oyun ile büyük beğeni toplayan yönetmen Funda Mete, Türkiye`de kadın tiyatro yazarının az olmasından şikâyet ediyor. Bu anlamda bir kadın yazarın elinden çıkan oyunun yine en iyi bir kadın yönetmen tarafından sahnelenebileceğine işaret ediyor. Funda Mete, bu sene çok önemli projelerin kadın yönetmenlere teslim edildiğini de sözlerine ekliyor. Funda Mete, `yerli oyun-kadın yazar-kadın yönetmen` birleşiminin ortak bir dil oluşturduğunu ve bu dilin seyirciye de çok olumlu yansıdığını dile getiriyor.

Kırıkkaleliler çok zevkli bir oyun  izlediler. Hatice Meryem’in yazdığı, Funda Mete’nin derleyip yönettiği ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ Kırıkkale’de sahnelendi Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ve Kırıkkale’de ilk kez sahnelenen ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ adlı oyun Kırıkkalelilerine beğenisini kazandı Kültür merkezinde sergilenen oyunda Oyuncuların mikrofonsuz olarak seslendirmeleri de oyundaki performansı daha da yükseltti..

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenecek olan tiyatroya çok sayıda kişinin katılımı da  Tiyatro severlerinin de gün geçtikçe artığının bir göstergesi idi. Tiyatro izleyicililerin ortak bir isteği ise ‘’ Ayda bir Üç ayda bir Tiyatro gelinmesin her hafta bir oyun  gelmesini istiyoruz’’ dediler.   Oyun bitiminde seyircilerin ayakta alkışladıkları oyunculara Kırıkkale vali mavini Yusuf Ziya Karacaev Tarafından çiçek vererek tebrik etti.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli