Anahtar Kelimeler:

TURNE TİYATROCULARI KIRIKKALE'DE

TURNE TİYATROCULARI KIRIKKALE

Yaklaşık yıldır Türkiye’nin değişik noktalarında “Turne Tiyatrosu” sergileyen İzmir           Karşıyaka Kültür Merkezi Tiyatro evi tiyatro oyuncuları bu hafta Kırıkkale’ye geldi. Lise ve İlköğretim okullarında, Çanakkale Geçilmez, Baba dostu isminde oyunlar oynayan ekip Kırıkkale’de günde ortalama 800 öğrenci ile bir araya geliyor.

Tiyatro tuluğu adına açıklama yapan Yönetmen-Yapımcı Ahmet Kurt, yaklaşık bir hafta süre Kırıkkale’de olduklarını ve şu ana kadar 41 okulda oyun sergilediklerini dile getirerek “Büyük okullarda oyunlar sergiledik. Oyunlarımız bilinçlendirici, mesaj verici nitelikte. Kırıkkale’lilerin oyunlarımıza ilgisi bizi bayağı mutlu etti. Ancak Kırıkkale’de kültür-kongre merkezi sıkıntısı var. Bir tane var, ama ona da ne yazık ki sıra gelmiyor. Sayısı artsa daha güzel olur.”diye konuştu.

 KIRKKALE’DE BARINMA SORUNU YAŞADIK

Turne tiyatrosu oyuncular olarak Türkiye’nin her yerinde oyun sergilediklerini belirten Kurt “Tiyatro ile yeni tanışan çocuklar var.İlçelere dahi gidiyoruz.Kırıkkale’de barınma sorunu yaşadık.Üç otel değiştirdik.Şimdi ise misafirhanede kalıyoruz..Mevcut oteller yeterli değil.Bu sorun çözülürse dışarıdan gelen misafirler daha rahat bir şekilde konaklayabilir.”diye konuştu.Tiyatro oyuncuları Kırıkkale merkezden sonra Keskin ilçesinde de oyun sergileyecek.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli