Anahtar Kelimeler:

Alevi Kültür Derneğinden Aşure Günü Töreni

Alevi Kültür Derneğinden Aşure Günü Töreni

     Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale  Şubesi Tarafından `Geleneksel  Aşure` de Bir Araya Geldiler.Bir çok davetlinin soğuk hava demeden  çocukları ile birlikte katıldığı törende günün anlamına ait konuşmalar yapıldı.

 Aşure gününe, Vali Hakan Yusuf  Güner, Vali Yardımcısı Fethi YORULMAZ ,Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker , Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu, ile  çok sayıda davetli katıldı

 Kızılkanat Düğün Salonundaki etkinlikte konuşmaların ardından,  Alevi Kültür Derneği Genel Merkez Yetkilisi Ahmet Tokgöz , Alevilerin Dedesi Kırıkkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy`a kitap hediye etti. Ardından Alevilerin Dedesi ve Kırıkkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy`un Aşure duası okunması ile aşureler katılımcılara dağıtıldı.

  Derneğin sosyal faaliyetleri kapsamında oluşturulan semah gösteri ekibinin semah gösterisi ilgiyle izlendi. Ozan Haset Çelen`in söylediği kaside ve türkülerle konukların taktirini kazandı.

Misafir konukların ortak düşüncesi ise Muharrem ayı nedeniyle yapılan etkinlik nedeniyle vatandaşların birlik ve beraberlik duygusu içerisinde kaynaşması gerektiğini ifade edildi.

 



  • Pazar 32.9 ° / 19.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Salı 36.7 ° / 24.3 ° Güneşli