Anahtar Kelimeler:

Öğrenciler Anıtkabir'i Gezdi

Öğrenciler Anıtkabir

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Hacettepe Üniversitesi ve Anıtkabir’i gezdi. Okulun Gezi İnceleme Kulübü ile Yayın ve İletişim Kulübünün organize ettiği geziye Okul Müdürü İsmail Seçgin, görevli öğretmenler ve Hemşirelik bölümü ile Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencileri katıldı.

SOSYAL TESİSLER GEZİLDİ

Gezide Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik Bölümü ziyaret edildi. Buradaki gezide öğrencileri, öğretim görevlilerinden Dahiliye Hastalıkları ve Hemşirelik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuran Akdemir ile Dr. Fatoş Korkmaz karşıladı.

Öğretim görevlileri tarafından Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, bölümdeki teknik dershaneler, sosyal tesisler ve akademik personelin bulunduğu mekanları gezdi. Prof. Dr. Akdemir, düzenli ve planlı bir şekilde çalışıldığında ve hedefler belirlendiğinde mutlaka buralara ulaşıldığını belirtti.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Dr. Fatoş Korkmaz da öğrencileri üniversite öğrencilerinin dersliklerine oturtarak hemşirelik bölümü hakkında bilgi verdi. Korkmaz, hemşirelik bölümünde alınan eğitimler neticesinde Amerika dahil bir çok Avrupa ülkesinde geçerliliği olan bir mesleğe sahip olunabileceğini ifade ederek, ‘Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz, İngilizce hazırlık eğitim programına tabi tutulmaktadırlar.

Erasmus kapsamında Uluslararası çalışmalar ve diğer ülkelere giden öğrencilere yönelik yürüttüğümüz programlarımız mevcut. Bu nedenle yabancı dilin bölümümüz açısından önemli bir yeri vardır. 3 ve 4′ncü sınıflarımızda bu nedenle eğitimlerin bir kısmı İngilizce olarak yapılmaktadır’ dedi.

Öğrenciler, üniversite gezisi sonrasında Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir’de hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, rehber eşliğinde Atatürk Müzesine ait bölümleri gezdi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı