Anahtar Kelimeler:

Mühendislik Fakültesi 10. Zirvesi

Mühendislik Fakültesi 10. Zirvesi

Kırıkkale Üniversite Mühendislik Fakultesi Makine Mühendisliği Topluluğu Zirvesi.

    Kırıkkale Üniversite Mühendislik Fakultesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından “Mühendislik Zirvesi’10” toplantısı Üniversite Anafartalar Salonunda yapıldı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir,  

Üniversite Anafartalar salonunda yapılan toplantıya Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, MKE Kurumu yöneticileri, öğretim görevlileri, Sanayiciler, iş adamları ve Üniversite Mühendislik fakültesinde öğrenim gören kalabalık bir öğrenci lerin etkinliğine Ankara ve Kırıkkaledeki Büyük sanayi ve Ticari Kuruluşun standalrı yer aldı.

 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir “Konumuz Türkiye sanayisinin rekabetteki durumudur. Ülkenin sanayisinin rekabetteki durumunu belirleyen öncelikle 10 ülkenin dünyadaki konumudur. Bugün Türkiye 2008 yılında 132 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirmiş. Yüzler kulübü denen 100 milyarın üzerinde ihracat yapabilen  ülkeler seviyesine gelmiştir. Bu ihracatın yüzde 98 i sanayi ürünlerinden oluşturan bir ülke,. Dış ülkelerde eğer ki bir konumunuz varsa, bu konumu her zaman korumak zorundasınız. Değer yargılarının başında diğer ülkeler cebinizde ne kadar para ona bakıyor” dedi.

 

 

  Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Kırıkkale Belediyesi olarak AB ülkelerine bin 500 kişiyi gönderiyoruz ve bunu yapan tek il biziz. Üniversite ve MKE’nin burada oluşu tercih sebebi haline gelmiştir”

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ise yaptığı konuşmada “Türkiyede Başarılı Üniversiteler içindeyiz.Bu yüzden özellikle Mühendislik Fakültesi bölümümüz üniversitemiz için çok önemlidir” ifadesinde bulundu.

 



  • Pazartesi 36.5 ° / 23.4 ° Güneşli
  • Salı 34.9 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.1 ° / 22.6 ° Güneşli