Anahtar Kelimeler:

Hastane İçinde Hastane Olmaz

Hastane İçinde Hastane Olmaz

Kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu olan Kırıkkale kadın doğum ve çocuk hastanesi sessiz sedasız Kırıkkale devlet hastanesine bağlanarak tamamlanmak üzere. Kadın doğum ve çocuk hastanesinin kapatılarak normal bir bölüm olarak hizmet vermesi ortaya çıktı.

Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi Branş Olmayacak

Kırıkkale’de sadece kadın ve çocuklara ayrı bir branşta hizmet veren Kırıkkale Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin, Kırıkkale Devlet Hastanesiyle birleştirilerek hastane içerisinde hizmet vereceği buranın artık ayrı bir branş olma özelliğini kaybedeceği gündemdeki konular arasında.

Sağlık Açısından Ne Kadar Sağlıklı

Kırıkkale Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin devlet hastanesi gibi kapasiteli hastanede iç içe bir bölüm halinde hizmet vermesinin sağlık açısından büyük bir risk taşıdığı, yeni doğan çocuklar ile doğum yapan bayanların buralarda tedavi gördükleri sırada oluşabilecek olumsuzluklar karşısında da büyük risk altında olabileceği de belirtiliyor.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılarak branş bölümünden çıkartılıp tek birim bünyesinde hizmet vermesinin amaçlanması da kamuoyu tarafından tatmin edici bir durum olarak karşılanmıyor. Birçok ilde kadın doğum ve çocuk hastanesinin bulunmadığı ve bu branşta hastanesinin olmamasından dolayı hastaların başka illerde bulunan hastanelere sevk edildiğine dikkat çekilirken, Kırıkkale’nin elinde bulundurduğu büyük bir fırsatı kaybederek vereceği belirtiliyor.

NÜFUSUMUZ İÇİN GEREKLİ !!

Modern bir şehir görünümüne kavuşan ve nüfusu hızla artan bir şehir konumunda olan Kırıkkale’nin önümüzde ki yıllarda da nüfusunun artmasıyla birlikte de sağlık hizmeti yönünde ihtiyaçlarının karşılanması açısından ek hastane ve hizmet binalarına ihtiyaç duyulabileceğine de dikkat çeken vatandaşlar” Kırıkkale hızla gelişmekte olan bir şehir. Bugün üniversitesiyle, sanayisiyle gelişen, nüfusu artan bir şehir. Bundan dolayı da sağlık en önemli husustur. Biz bunun için var olan hastanelerimizi ve binalarımızı kaybetmeyelim” diye yetkilileri ve sivil toplum örgütlerini sağduyulu olmaya, hastanelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.  

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı