Anahtar Kelimeler:

Ak Zenginlerin Saltanat Kayığı

Ak Zenginlerin Saltanat Kayığı

EKMEK DAĞITIM İŞÇİSİ OTOBÜS ALDI

 

         Kırıkkale Belediyesi Belediye Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin, Belediye ekmek büfelerine dağıtım işini üstlenen şirketin dağıtım işçisi otobüs alarak bir firmaya kiraya verdi.

 

         Ekmek dağıtım işçisi olarak girdiği şirket elemanının kısa sürede belediye ekmek fabrikasına un satışı yapan bir işyeri sahibi durumuna gelmesi, belediye ekmek fabrikasında alınan un ile satılan ekmekler arasında ortaya çıkan 900 bin TL civarındaki açığın nereden kaynaklandığı ve aynı işçinin otobüs alarak bir firmada çalıştırmaya başlaması skandal yaratacak soruları doğuruyor.

 

UN ALIM İŞİ NEDEN HEP AYNI KİŞİYE İHALE EDİLİYOR

 

         Edinilen bilgiye göre Belediye Ekmek Fabrikasına gerekli olan un hep aynı kişiye ihale ediliyor. Un ihalesini alan kişinin ise Belediye Ekmek Fabrikasının büfelere dağıtım yapan bir işçi olması durumu büsbütün anlaşılmaz bir hale getiriyor. Bu tür bir ilişkinin yasalara ve mevzuata uygun olup olmadığı hususu Savcılık ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin görev alanına girmektedir.

 

         Un veren kişi ile ekmek dağıtımını gerçekleştiren kişinin aynı kişi olduğu söyleniyor. 7 yıldan beri Kırıkkale Belediyesi Ekmek Fabrikası’nın işlerinin Albayraklara ait firma tarafından yapıldığı ve bu firamanın yetkilisi olarak da T.U. olduğu söyleniyor.

 

Söylentiler arasında ekmek fırınının 900 Bin TL açığının olduğu da yer alıyor. Zira ekmek dağıtımını gerçekleştiren T.U. adlı kişinin; büfelere gitmesi gerekenden daha fazla ekmek götürerek şahsi çıkar sağladığı iddiaları meseleyi daha karmaşık bir hale getiriyor. Fazla giden bu ekmekler satışa çıkmış gibi görünmeyip, Sosyal Konsey tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan ekmekler olarak gösterildiği ve dolayısıyla parasının da doğrudan şahsın kendisine gittiği iddia ediliyor.

 

           Nitekim ekmeklerin büfelere dağıtımını ve büfelerden tahsilatını da kendisi yaptığı için götürdüğü fazla ekmeklerin paralarını da sorunsuz bir şekilde şahsi çıkarı doğrultusunda tahsil ettiği söyleniyor.

 

Dahası;  T.U. adlı kişinin Kırıkkale Belediyesi’nin bir personeli olmadığı halde, sadece dağıtım işini gerçekleştiren şirketin bir işçisi olmasına rağmen, bir kamu tahsilat memurunun yapması gereken işi de üstlenerek dağıttığı ekmeklerin paralarının tahsilatını yapması, ikinci bir yolsuzluk olarak ortaya çıkıyor.

 

          

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı