Anahtar Kelimeler:

Çocuklarınızı Takip Edin

Çocuklarınızı Takip Edin

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker geçtiğimiz gün Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen veli toplantısında öğrenci veliler ile bir araya geldi. Çocukların derslerini asmamaları konusunda velilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Müdür Peker ‘ Son pişmanlık fayda vermez’ dedi.

GELECEĞİN TEMELİNİ ŞİMDİDEN ATIN

Okullarda düzenlenen öğrenci veli toplantılarının çocukların geleceğinde önemli yere sahip olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker “ Bu şekil toplantılarda Müdürler ve öğretmenlerin söylediklerini veli olarak öğrencilerimize uygularsak, çocuğumuzun geleceğinin iyi olması temelini atabiliriz.

Bu başarıyı yakalamak için çocuklarınızla birlik olun, onlara elinizden geldiği kadar derslerinde yardımcı olun. Eğitimi ikinci plana bırakmayın. Çocuğunuzun geleceği için her zaman onların yanında olun. Sadece bu şekil toplantılara değil, öğretmenleri ile bire bir görüşerek oluşan sorunları çözüme kavuşturun” şeklinde konuştu.

VELİLERİN ÇOCUKLARINDAN HABERİ YOK

Öğrencilere bilgi yüklemeyin diyen Peker “ Onlara yardımcı olarak ve öğrencilerinin kendi çabaları ile bilgi edinmesini sağlayın. Bu zaman tatil yapma zamanı değil.

Cumartesi- Pazar, sömestr tatilinde bile günde 3-4 saat ders çalışması gerekir. Öğretmenlerden öğrencilerinizin ders notlarını sorun. Yüzde 95 velinin çocuklarından haberi yok.

Çocuklarınızı kötü yola düşmeden uyarın ve geleceğine güzel şekilde emin adımlarla ilerlemesi için yardımcı olun. Öğrencilerimizin başarılı olmasın için okullarımızda 3 çeşit kurs düzenliyoruz. Öğrencilerimizin gelecekte başarılı olması için bugünden onları hazırlıyoruz”

3-4 SAAT DERS ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAYIN

Çocukların başarısı için evimizde sessiz çalışma ortamı hazırlamamız gerekir diyen Mehmet Peker “ Evimizde 3-4 saat ders çalışma ortamı sağlayacağın. Öğrencinin bu eğitim-öğretim görme 4 yılını iyi değerlendirmesi gerekir. Çocuklarımıza sahip çıkalım.

Veli toplantılarına genellikle anneler geliyor. Bunun nedeni ise öğrenciler annelerini kendilerine daha yakın buluyorlar ve babalarından biraz korkuyorlar.

Çocuklarımızın geleceğinde başarılı olmasını istiyor isek şimdiden onlarla bu yolda yürümeliyiz. Her şeyi zamanında yapmalıyız. İş işten geçtiği zaman hiçbir şey yapamayız. Son pişmanlık fayda vermez” ifadelerinde bulundu.

VELİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Eksikliklerini gidermek için ellerinden geleni yapacağını ifade eden Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Halil İbrahim Seyfi “Öğrencilerimiz okula gelmediği zaman velileri SMS yoluyla bilgilendiriyoruz. Öğrencilerin başarısı için siz değerli velilerimize çok büyük görevler düşüyor. Öğrencilerin her zaman yanında olun.

Onlara bilgi veremiyorsanız bile onların sessiz ortamda ders çalışmasını sağlayın. Öğrenci sessiz ortamda dersi daha iyi anlar ve bunu olumlu şekilde sene sonunda karnesine yansıtır”

 

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli