Anahtar Kelimeler:

NASIL BİR ÖĞRETMEN BEKLİYORUZ

NASIL BİR ÖĞRETMEN BEKLİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şehir merkezindeki öğretmenlere ‘Gelecek Nasıl Bir Öğretmen Bekliyor’ konulu seminer verildi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, müdür yardımcıları, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı katkılarıyla gerçekleşen bu seminere katılımın fazla olması sevindirici oldu.

KİŞİSEL GELİŞİM SAĞLAMALI
Milli Eğitim şube müdürü Şuayip Bütünün açılış Konuşmasının ardından  Düşünce Koçu Münir ARIKAN   Slayt göstererek yaptığı konuşmada.“İçinde yaşadığımız toplumda öğretmen; devletin eğitim politikasını uygulamaya koyan, uygulama sonuçlarıyla politikaları etkileyen, uzmanlık çalışmaları ve araştırmalardan yararlanan aynı zamanda bu çalışmalarla iç içe olup onlara katkı sağlayan kişidir. Sadece bilgiyle doldurulmuş kafalar yerine eğitimin amacı, zekâyla duyguları birleştirerek kişinin kendisini gerçekleştirmesini hedef almalı, kafa ve kalbi birleştirecek bir eğitim süreci planlanarak gerçekleştirilmelidir. Bunu sağlayacak olan eğitim, bireyde bilinçli bir kişisel gelişim sağlamalı, bireyin kendine özgü olduğu görüşü üzerine kurulmalı, karşılıklı ilişkiler içerisinde yaşamaya özen gösterecek şekilde işe ve eyleme istekli kılmalıdır .

İnsanı tanıyabilmek için toplumu tanımak gereklidir.’’şeklinde bilgiler sundu.

 

 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu