Anahtar Kelimeler:

Şahin : Kadına Şiddet Arttı”

Şahin :   Kadına Şiddet Arttı”

Eğitim Sen Şube ve Kadın Sekreteri Dönsel Ermiş Şahin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Şahin yaptığı açıklamada, “Kadına Yönelik Şiddete Son, Bedenime Kimliğime Emeğime Dokunma, Yaşasın Kadın Dayanışması’ dedi.  

Açıklamada kadına yönelik şiddetin, yalnızca kadınlara zarar vermekle kalmayarak, bütün şiddet biçimlerini de beslediğini söyleyen Şahin, resmi verilerin son yedi ayda 225 kadının öldürüldüğü, 478 kadının tecavüze, 722 kadının tacize uğradığı bilgisi verildi.

         Şahin açıklamasında “Kadına yönelik şiddet 2010 yılında önceki yıllara oranla kat kat artmıştır. Kadınlar evde, sokakta, işyerlerinde, çoğunlukla tanıdıkları erkeklerin tacizine, tecavüzüne, yaralayıcı ve öldürücü saldırılarına maruz kaldılar. Siirt’te olduğu gibi devletin koruması altındaki kurumlarda, okullarda yaşanan taciz ve tecavüz vakaları, kadına yönelik şiddetin sadece aile üyeleriyle sınırlı kalmadığını, çok daha geniş bir hal aldığını gösterdi. Yasalarda kimi düzeltmeler olsa bile genel olarak zihniyet ve uygulama halen kadını erkeğe tabi görmekte ve aile içi şiddeti meşrulaştırmaktadır” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli