Anahtar Kelimeler:

EĞİTİM SEN Bakana Talep Mektubu Gönderdi

EĞİTİM SEN Bakana Talep Mektubu Gönderdi

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya taleplerini ileten bir faks mektubu çekti.

 

Bu konuda bir basın açıklaması yapan Yüksel Doğan, “Yüzbinlerce eğitim emeklisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözme yönünde herhangi bir adım atılmamış olması düşündürücüdür. 24 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplere başöğretmenliğine kabul ettiği gün olmasına açısından tarihsel bir gerçekliği ve önemi bulunmasına rağmen 24 Kasım öğretmenler gününün 12 Eylül faşist döneminin bir ürünü, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin düşünceleştiği bir gün örneği unutulmamalıdır” dedi.  

 

         Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında, memur ve hizmetlilerin ise açlık sınırında maaş aldıklarını söyleyen Doğan; “Hükümetin eğitim emekçilerinin taleplerine kulaklarını tıkamış olması yaşanan yoksulluğu mutlak olarak arttırılmış diğer ülkelerde çalışan eğitim emekçileriyle aramızdaki ekonomik uçurum her geçen gün daha da büyümüştür” ifadelerinde bulundu.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli