Anahtar Kelimeler:

Karabacak`tan Öğretmenler Günü Mesajı

Karabacak`tan Öğretmenler Günü Mesajı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile basın açıklamasında bulundu.

Karabacak açıklamasında; “Geçmiş yıllarda olduğu gibi ülkemizdeki öğretmenler, her geçen yıl biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlarla 24 Kasım’ı kutlamaktadır. Eğitimin ve eğitim çalışanlarını niteliğini olumsuz yönde etkileyen sorunların giderilmesi talebi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğretmenler Günü’nde öncelikli talebimizdir. İnsanca yaşayacak bir ücret tüm kamu emekçilerinin en doğal hakkı olduğu gibi biz öğretmenlerinde en doğal hakkıdır. Bugüne kadar öğretmenlerin yaşadığı sorunlar bütün boyutlarıyla tartışılmamış, yüz binlerce eğitim çalışanının sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımlar atılmamıştır.

Yıllardır sadece yılın belli günlerinde “öğretmenliğin kutsallığından”, “onurlu bir meslek olduğundan” söz edilmektedir. Eğitimin ve eğitim çalışanlarının yıllardır içinde bulunduğu durum, dillerden düşürülmeyen öğretmenlik mesleğinin değerinin her geçen gün nasıl azaldığını göstermektedir. Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim işi olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulduklarını söylememiz mümkün değildir.

 

Öğretmen sorunlarının çözüm üretileceği yerde her yıl katlanarak büyümesi, eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını, öğretmenlerin yaşamını ve genel olarak eğitimin niteliğini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara karşın bizler, öğretmenlik mesleğinin omuzlarındaki görünmez halelerin yere düşmemesi ve meslek onurunun gereği olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Türk Eğitim-Sen olarak, tüm öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim çalışanlarını daha iyi çalışma ve yaşama koşulları ve daha aydınlık bir gelecek için birlik olmaya ve sendikamızla birlikte örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı