Anahtar Kelimeler:

Terörden Nemalanan Birçok Siyasi Ve Terörist Var

Terörden Nemalanan Birçok Siyasi Ve Terörist Var

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, basın ve fikir özgürlüğünün bazı kesimlerce yanlış kullanıldığını belirterek, "Türkiye`nin aleyhine kullanılıyor.

 Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, basın ve fikir özgürlüğünün bazı kesimlerce yanlış kullanıldığını belirterek, "Türkiye`nin aleyhine kullanılıyor. Terörden nemalanan birçok siyasi ve terörist var. Böyle bir örgütün içinde eroin, silah kaçakçılığı yanında ihaleler var. Bu düzeni yıkmak için hep beraber hareket etmeliyiz." dedi.

 Kırıkkale Öğretmenevi`nde basın mensupları ve partililerle bir araya gelen Milletvekili Vahit Erdem, bazı televizyonlarda yayınlanan programların, milletin kimyasını bozduğunu söyledi. Bölücü söylentilerinin 1.5 yıldır dozunun arttığını ve arzu edilmeyen seviyeye geldiğini ifade eden Erdem, "Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel prensiplerindendir. Ama bu özgürlük Avrupa`da, Amerika`da ve İngiltere`de de var. Fakat büyük devletler ne kadar özgürse kendi ülkesinin menfaatleriyle ilgili bir konu olduğunda, kendisine iç sınır koyuyor. Ülkelerinin menfaatine zarar verecek konular hakkında son derece hassas davranıyor. Bizde bu yok." diye konuştu.

 

"BASININ TAVRINDAN SON DERECE RAHATSIZIM"

 AK Parti`nin, geçtiğimiz günlerde yaptığı Kızılcahamam toplantısında terör konusuna da değinildiğini açıklayan Erdem, "İçişleri, Milli Savunma ve Adalet bakanları bu konuda görüşlerini beyan ettiler. Bizler de bu konuya değindik. Herkes ve milletimiz de bu konulardan rahatsızız. Başbakanımız konuşmalarında bu konulara atıfta bulunuyor. Basın, resmen bölücülerin ve devletin temel prensiplerine aykırı görüş beyan edenlerin altyapısını oluşturabiliyor. Önemli kanallar yer alıyor. Bu konuyla basın mensuplarına verilmek üzere 3.5 ay önce yazı yadım. Fakat bazı arkadaşlarımla konuyu değerlendirdim. Yazı hala duruyor. Basının tavrından son derece rahatsızım." şeklinde konuştu.

 

"AHMET TÜRK ILIMLI DEĞİL

Konuşmasında, Mehmet Barlas`ın sunduğu programa atıfta bulunan Erdem, "Bu adamlar kaç yıldır gazeteci ve yazar. Bu insanlar itibar edilen kişiler. Bir şey söylediğin zaman hemen tazminat davası açılıyor. Benim tazminatı karşılayacak param yok. NTV`de Ahmet Türk çıkıp `Kıbrıs gibi Birleşmiş Milletler kontrol etsin` dedi. Kıbrıs`ta iki millet var. Türkiye`de hepimiz Müslümanız bunu diyecek kadar ölçüyü kaçırmış insanlar var. Ahmet Türk ılımlı diyorlar. Ilımlı değil." dedi.

 

"KANTARIN TOPUZU KAÇIYOR"

 Bu konuda bir şeylerin yapılması gerektiğine işaret eden Erdem şöyle devam etti: "Bu iş gittikçe kötüye gidiyor. Kantarın topuzu kaçıyor. Basın ve fikir özgürlüğü yanlış kullanılıyor. Türkiye`nin aleyhine kullanılıyor. Terörden nemalanan birçok siyasi ve terörist var. Bunun içinde eroin, silah kaçakçılığı yanında ihaleler var. Bu düzeni yıkmak için hep beraber hareket etmeliyiz."

 Milletvekili Erdem, sözlerinin sonunda, bazı konuşmaların halkı böldüğünü söyledi.

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli