Anahtar Kelimeler:

MANTAR ZEHİRLENMELERİNDE ARTIŞ

MANTAR ZEHİRLENMELERİNDE ARTIŞ

Mantar Zehirlenmelerindeki Artış Endişelendiriyor

29 Ekim Cuma günü mantar zehirlenmesi yaşayan bir ailenin haberini yapmıştık. Haberkale Haber Merkezi olarak yaptığımız araştırma sonucu mantar zehirlenmesi hadiselerinin küçümsenemeyecek rakamlara ulaştığı sonucuna ulaşıldı.

Sadece hafta sonunda Kırıkkale il merkezi ile Keskin, Bahşılı ve Karakeçili ilçelerinde 17 aileden toplam 51 kişinin topladıkları mantarlardan zehirlendikleri öğrenildi.

Kırıkkale il ve ilçe hastanelerinde hafta sonunda sayıları 50’yi aşan kişinin mantar zehirlenmelerinden dolay tedavi görmesi düşündürücü boyutlar içermekte. Nitekim mantar zehirlenmesi nedeniyle tedavi görenlerin bir kısmı, alışveriş merkezlerinde satışa sunulan kültür mantarlarının varlığına rağmen neden topladıkları mantarları yemeyi tercih ettikleri sorulduğunda ekonomik olacağı için mantar toplama yoluna gittiklerini belirtmekteler.

İlgili tıp insanları ise, bu şekilde mantar tüketiminin zehirlenme gibi sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu, vatandaşların kendi topladıkları mantarları tüketmelerinin yanlış olduğunu belirtmekteler.

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli