Anahtar Kelimeler:

Diş Hekimlerinin Ortak Sorunu

Diş Hekimlerinin Ortak Sorunu

Ankara Diş Hekimleri Odası Birliği, Kırıkkale Diş hekimleri İl temsilcisi Tacettin SİLSÜRÜ’n Organize ettiği Diş Hekimlerinin ortak sorunu konulu toplantı Köseler petrol dinlenme tesisinde gerçekleşti. (ADO) ve Colgate diş macununun katkıları ile hazırlanan programla diş hekimleri bir araya geldi. Diş hekimlerinin sorunlarını dinleyen birlik üyeleri sorunlara çözüm arayışı içerisinde olacaklarını belirttiler.

Diş Hekimleri Buluştu

         Köseler Petrol’de düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğine Ankara Diş Hekimleri Odası Birliği Genel Sekreteri Ali Rıza İlker Cebeci, Kırıkkale Diş Hekimleri Temsilcisi Tacettin SİLSÜPÜR, Kırşehir İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KIR-DER) Kırıkkale Şube Başkanı Diş Hekimi Dr. Mustafa Tuğrul ve çok sayıda diş hekimleri katıldı.

Ortak Çözüm Üreteceğiz

         Türkiye’deki diş hekimlerinin sorunlarına değinen Kırıkkale Diş Hekimleri Temsilcisi Tacettin SİLSÜPÜR, “Bu sorunları masaya yatırarak çözüm yolu bulacağız, çözüm üreteceğiz. Meslektaşlarımızın hastalarıyla istedikleri diyalogları kurması için hastalarına daha iyi bakabilmeleri için elimizden geleni yapacağız ve bu sorunların çözümlerini aramaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

Hekimlerimizin Sorunları Var

         Son dönemde sorun yaşadıklarını ve bu sorunların serbest çalışan diş hekimlerini oldukça etkilediğini vurgulayan Ankara Diş Hekimleri Odası Birliği Genel Sekreteri Ali Rıza İlker Cebeci “Bununla beraber kamuda çalışan diş hekimlerinin de çeşitli sorunları var. Yoğun çalışma yükü, hastalarla istedikleri diyalogları kuramamak, çok çalışmalarına rağmen gelir düzeylerinin giderek düşmesi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde de (ADSM) sorunların olduğunu biliyoruz, döner sermaye sorunlarının daha da bir üst düzeyde olacağının haberlerini alıyoruz, tahminlerini yapıyoruz”

Muayenehanelerde Değişiklik Olacak

         Diş Hekimlerinin Ankara Diş Hekimleri Odasına (ADO) üye olma zorunluluğu olmadığını ifade eden Genel Sekreter İlker Cebeci “Serbest diş hekimleri üye olmak zorunda. İnşallah günün birinde serbest muhasebecilerin, eczacıların, avukatların olduğu gibi aktif çalışırsa mesleğinde herkes oda üyesi olacaktır. Kırıkkale’de 14 (on dört ) serbest, kamuda çalışan 4 (dört), diş hekimi üyemiz var. Kırıkkale’deki hekimlerimizle iletişimimiz düşük değil. Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü özel sağlık hizmeti veren muayenehanelerle ilgili yapılan yönetmelikleri diş hekimleri içinde uygulamaya çalıştı. Bunun olamayacağı belli idi çünkü bizim yönetmeliğimiz farklı.İl Sağlık Müdürü ile görüşmemizde artık böyle uygulama yapılmadığını, bununla beraber diş hekimleri muayenehanelerinde değişiklik olacağını ifade etti.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli