Anahtar Kelimeler:

Sabah 8 Akşam 5 Anlayışını Yıkacağız

Sabah 8 Akşam 5 Anlayışını Yıkacağız

      Vali Hakan Yusuf GÜNER, Kardeş Okul-Kurum Projesi’nin protokol töreninde önemli açıklamalar yaptı. GÜNER, kurumlarda sabah 8, akşam 5 anlayışını yıkmak için çalıştıklarını belirterek “Biz kurumları işgal etmek için değil, üretmek için varız.”dedi


         Kardeş Okul-Kurum Projesinin protokol töreninde yaptığı konuşma ile önemli mesajlar veren GÜNER, Kırıkkale’de oluşturmaya çalıştıkları sistemle ilgili de bilgiler verdi. Kırıkkale’nin artık bir şehir görünümüne kavuşma bilmesi için önemli proje çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten GÜNER  “Bizim merkezi yönetimin çalışmalarının dışında yerelde ekstra çalışmalar yapmamız gerek. Ankara’dan görünen Kırıkkale ile bizim sokağında yürüdüğümüz, nefes aldığımız Kırıkkale aynı değil” dedi. Rutin dışına çıkılmasını sağlayacak projeler içinde olduklarını, Kırıkkale’de bir sinerji oluşturmaya çalıştıklarını, herkesin de bu sinerjiye katkı sağlamasını beklediklerinin altını çizen GÜNER “Vali Bey coşku veriyor diye düşünmeyin. Artık kurumlarda sabah 8, akşam 5 anlayışını yıkmamız gerek. Biz bunun için çalışıyoruz. Biz kurumları işgal etmek için değil, üretmek için varız. Biz bal üretip damaklarda tatlı bir lezzet oluşturmaya geldik. Kırıkkale’de iletişim ve kalite eksiği var. Bunları oluşturacak projeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Kardeş Okul - Kurum Protokolü İmzalandı

Eğitim ve Öğretimdeki başarıyı artırmak ve öğrencilerin kendi ilgi alanlarına göre en doğru şekilde yönlenmelerini sağlamak, öğrenci – okul ikilisinin yanında mesleki ve hizmet birimlerinin de öğrenciler tarafından tanınması, bu kurumlardaki hizmet alanlarının neler olduğu, yönetim kademesindeki personelin bu kademelere gelirken hangi aşamalardan geçtiği ile ilgili olarak kendilerini anlatması öğrencilerin hem kurumların işleyişi, hem de mesleki yönlenmelerinde yardımcı olması ve öğrencilerde rol modeli oluşturulması ve kurumların okullar ile iletişimini güçlendirmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kardeş Okul-Kurum Projesi”  hazırlanmış ve uygulamaya konarak 18 Ekim 2010 Pazartesi günü saat:14.30 da kurumlar ve okullar arasında protokol imzalanmıştır.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu