Anahtar Kelimeler:

Muhteşem Gösteri

Muhteşem Gösteri

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahi Şenlikleri beğeniyle karşılandı.

Vali Hakan Yusuf GÜNER, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin AKDOĞAN ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman KÖSTEKLİ’nin de katıldığı “Şet Kuşatma” gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

 Emekli Muhasebeci Yaşar ERYILMAZ’ın sunumu eşliğinde Kırıkkale Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği personeli ile çeşitli odalarımızın başkan ve temsilcilerinin oyuncu olarak sergiledikleri Şet Kuşatma töreninde Ahilik geleneğinin temel prensipleri vurgulandı. 

         İyi huylu ve güzel ahlâklı olmak, işinde ve hayatında doğru ve güvenilir olmak, eline beline ve diline hâkim olmak, tevazu sahibi olmak ve içi-dışı, özü-sözü bir olmak gibi erdemlerin Ahilik geleneğinin temel kaideleri olduğu belirtilen Şed Kuşatma töreninde; bir ahi esnafı yanında yetişen çırağın, çıraklık ve kalfalık döneminden sonra ustalık kuşağını bağlaması sembolik olarak canlandırıldı.

         Ayrıca işinde nitelik ve dürüstlük olmayan esnafın ise yine Ahi geleneklerine göre kuşağının elinden alınıp pabucunun dama atılması sahnelendi.

         Gösterinin sonunda Vali ve diğer protokole Ahilik kuşağı bağlandı. Tören yılın ahilerine plaketlerinin ve Ahilik Haftası ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

         Törenin ardından tüm izleyenlere geleneksel ahi pilavı ikram edildi.




  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli