Anahtar Kelimeler:

Umut Yıldızı Projesi

Umut Yıldızı Projesi

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`nün koordinatörlüğünde, İş-Kur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı`nın işbirliği ile hayata geçirilen Umut Yıldızı Projesi kapsamında 25 risk altındaki genç, iş sahibi yapıldı.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Tahir Aktaş Toplum Merkezi`nde düzenlenen programda gençlere sertifikaları verildi. Yaklaşık 6 ay süren proje sonunda gençler, kaynak yapmayı öğrendi.

 

İşsizlere İş Umudu 

 

Umut Yıldızı Projesi`nin, 16-20 yaş arası, okula gitmeyen risk altındaki çocuk ve gençleri kapsadığını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sevim Armutçu, projenin amacının gençlere meslek edinmelerinde katkı sağlamak ve boş zamanlarını etkin şekilde değerlendirmek olduğunu söyledi. Proje başlangıcı hakkında da bilgi veren Armutçu, “Geçen sene hedef grubun tespit çalışmalarını yaptık. Mart 2010 tarihi itibariyle kurs için istekli 25 genc kursa kabul edildi.  25 gence Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezinde kaynakçılık alanında eğitime başlandı. Bu eğitim süresi  6 ay devam etti ”diyen  Armutçu, “8 yıllık eğilim ne kadar zorunluluk arz ediyorsa, toplum içerisindeki risk gruplarına yönelik eğitim çalışmaları da o derece zorunluluk arz etmektedir’’ bilgilerini verdi.

 

Vali Projenin Takipçisi

Kırıkkale Valisi  Hakan Yusuf GÜNER’den Sertifika alan gençlerin iş sahibi yapılması için İş-Kur`un da çalışma başlattığı  bilgileri verdi. Valisi GÜNER, “Proje sayesinde risk altında bulunan çocukların topluma ve millette daha hayırlı olacağına inanmaktayım gençlerin daha başarılı olacaktır” diye konuştu.

  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli