Anahtar Kelimeler:

75 Koç Ve Gübre Dağıtıldı

75 Koç Ve Gübre Dağıtıldı

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla Sertifikalı Buğday Tohumu ve 75 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı. Koç ve gübre dağıtımı törenin ardından gerçekleştirildi. Tören de etkili bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf GÜNER, geldiği günden bu yana yinelediği anız konusunu bu sefer çiftçilere karşı dile getirdi.

                    

Toprağını Yakan Bir Millet Olmayalım

 Olumlu ifadeler kullanan GÜNER, “Toprağı yakmayın” diyerek çiftçilerin anız yakmalarına karşı uyardı. Anız konusunda ısrar eden GÜNER, “Lütfen tarlaları yakmayın yasal olarak bir suçtur, fakat manevi suçu daha çoktur. Toprağı yakan bir millet olmayalım” dedi. Çiftçilere uyarılarda da bulunan Vali GÜNER, Anız yangınlarının bir an önce son bulmasını istedi. GÜNER “Çiftçilerimiz hasattan sonra kalan anızları yakıyor. Anızlarımızı ne olursa olsun yakmayalım. Anızları yakarken sadece maddi zarar değil, manevi zararı da doğaya vermiş oluyorsunuz. Topraktaki canlıları, anızla beraber yakmak yöremize yakışmıyor. Toprağı yakarak, bereket beklemek doğru olmaz. Tarım İl Müdürlüğünün çalışması ile Anız yakma makinesini, çiftçilerimiz %50 hibe desteği ile alabilirler ve anızlar doğaya tekrar kazandırılır’ dedi. Kırıkkale’nin Türkiye’nin en güzel şehirlerden olduğunu belirten ve her alanda gelişme kaydettiğini belirtti.

 

Kalite Sorunumuz Var

GÜNER, “Kırıkkale birçok illere göre tarım alanında birçok nimeti barındırıyor. Kırıkkale bakıldığı zaman Türkiye’nin en iyi şehirleri arasında yer alıyor. Kırıkkale’nin bir sorunu var, bu sorun ise kalite. Kalite dediğim zaman sadece, tarıma dayalı olarak kalite değil. Kırıkkale’yi kalitede ileriki seviyeye taşımak hepimizin görevleri arasındadır. Tarımda ve hayvancılıkta da durum aynı. Ancak yapacağımız ve halen yapmakta olduğumuz projeler ile tarım ve hayvancılığa da destek veriyoruz. Bu konuda hükümetimizin 2 yıl ödemesiz, sıfır faizli işletme kredisi var” dedi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı