Anahtar Kelimeler:

13 Yıl Sonra Açılışa Geldi

13 Yıl Sonra Açılışa Geldi

Kırıkkale Üniversitesi`nin 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı açılışına katılan içişleri Bakanı Beşir Atalay, kendi kurucusu olduğu Kırıkkale Üniversitesi`ne 13 yıl sonra ilk defa geldi. 28 Şubat süreci sırasında üniversiteden uzaklaştırılan Atalay, açılışta uzaklaştırılmasını ve rektörlüğü sırasında yaptığı çalışmaları anlattı. Üniversitelerin tek tip yapılanmasına son verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi`nin 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni kampüs alanı içerisindeki mavi salonda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasıyla başladı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, tarafından konuşmasında üniversiteyi tanıttı.YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Türkiye’de üniversitelerin gün geçtikçe iyiye gittiğini belirtti.
"NORMAL BİR GÜVENLİK ZİRVESİ"

Ankara`da dün yapılan güvenlik zirvesi konusunda sorulan sorulara Atalay, şu cevapları verdi: "Bu bizim zaman zaman yaptığımız toplantılardan birisidir. Toplantıya katılanlar elindeki verileri paylaştılar. Biz daha çok bilgi sunduk. Son Hakkari olayları, elimizdeki olaylar ve yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanacak güvenlik tedbirlerini anlattık." Dedi.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli