Anahtar Kelimeler:

ÇOŞKULU GEÇTİ

ÇOŞKULU GEÇTİ

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasandede Festivali bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 17’ncisini gerçekleştiren Uluslararası Hasandede Kültür ve Sanat Buluşması düzenlenen etkinlikler ile kutlanıldı..


Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, festivale katılımlarından dolayı teşekkür ettiCoşkun “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor, her siyasetçi çıkıyor. Her siyasetçi eline mikrofonu aldığı zaman ülkenin içinde bulunduğu karanlık tabloyu çizmeye çalışıyor. Bazıları da çıkıyor ülkenin güllük gülistanlık, insanların  mutlulukla yaşadığı bir ülke olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ama biz Türkiye’yi karanlık görüyoruz,

Mustafa Kemal’in devrimlerinden yana olanların, güç birliği yapması gerektiğine, emek vermesi gerektiğine inanıyorum dedi.

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ,Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay şenliğe katılarak  günün anlam ve önemi için kısa konuşmalar yaptılar.

RESİM VE MİNYATÜR SERGİSİ
Konuşmalardan sonra Hasandede Koloynu ekibinin gösterisi yer aldı. Gösteriden sonra Ulusal 2.nci Şiir yarışması ödül töreni yapıldı. Dereceye girenlere ödüller verildi. Hasandede Türbesinde açılan resim sergisi ve Hasandede’ye ait çalışmaların ardından 3.üncü Heykel Sempozyumu açılış töreni gerçekleşti. Törene katılım oldukça yüksek oldu.

Festivalin 2.gününde ise

Kırıkkale’nin de tanıdığı minyatür biblolar yapan minibüs şoförü Emir Ali Elitok Hasandede türbesi bahçesinde açmış  olduğu açık hava sergisinde eserlerini izleyenlerin şaşkın bakışları içerisinde beğenisini topladı. Satranç turnuvasında 1. 2 . 3. Gelen yarışmacılara ise para ödülü ve madalya takıldı. Festivalin akşamında ise Hüseyin Gazi semah ekibi gösterisi, sahne dışındaki sokak oyunu parodisi izleyicilerin beğenisini kazandı. Müzik eğlence programında ise TRT saz sanatçıları eşliğinde sanatçı Latife Erarslan Sinem Gül ve Uğur Top ile birlikte gecenin geç saatlerine kadar eğlenerek festivalin coşkusunu halk ile buluşturdular.festival coşkulu geçerken Kırıkkale protokolünden kimsenin olmaması ise dikkat çeken yerler arasındaydı.

 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu