Anahtar Kelimeler:

Rahmi Pehlivanı'nın Evi Kamulaştırılacak

Rahmi Pehlivanı

 

 

Bir Dizi İnceleme ve Açılışlar İçin Kırıkkale`ye Gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırıkkale`nin Kültür Şehri Olması İçin Gereken Destekleri Vereceklerini Söyledi. Ünlülerin ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı`ya ait tarihi evde incelemelerde bulundu. Ünlü mahalli sanatçı Hacı Taşan`ın adının duyulması için üzerlerine düşeni yerine getirecekleri sözünü verdi.Bakan Günay Rahmi Pehlivanlı`nın evinin kamulaştırılacağını ve restore edileceğini belirtti. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Keskin İlçesi`ndeki tarihi Bedesten Çarşısı`nda yerel sanatçıları dinledi.

Bakan Keskine Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi ziyarette bulunmak üzere dün karayoluyla Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`ne geldi. AK Parti Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı`nın eşlik ettiği Bakan Günay, ilçedeki tarihi Bedesten Çarşısı`nı ziyaret etti. Burada, yerel sanatçılardan türküler dinleyen Bakan Günay, daha sonra ünlülerin ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı`ya ait tarihi evde incelemelerde bulundu. Bahçedeki dut ağacındaki dutları görünce dut ağacından dut toplayarak yedi. Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı dan bilgi aldı.  Bakan Günay Rahmi Pehlivanlı`nın evinin kamulaştırılacağını ve restore edileceğini belirtti. Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmiş yılların imarsız ve plansız yapılarının cezasını çekiyoruz. Yeni baştan tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Mimarlık örneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her şehrin bir kültür merkezine, müzeye, sanat merkezine ihtiyacı vardır. Sanat, kültür sadece Ankara`da Çankaya`da, İstanbul`da Nişantaşı`nda oturanların ihtiyacı değildir. Kırıkkale`nin de, Keskin`in de ve diğer ilçelerinde hayatın nimetlerinden. devletin gelişmesinden sosyal yaşamın gelişmesinden yararlanma hakkı vardır anlayışı ile Türkiye`yi yeniden kurmaya çalışıyoruz. Yepyeni bir Türkiye`yi demokrasi üzerinden yniden kurmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet demokrasiyle bütünleştiği zaman halk içi bir anlam ifade eder. Şimdi biz onu yapmaya çalışıyoruz. Halkı gerçekten bir değer haline dönüştüren, yeni bir anlayış kurmaya çalışıyoruz.

Eskileri Kullanın

 Bakan Günay ile beraberindeki milletvekilleri, daha sonra karayoluyla kent merkezine geçti. Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti.Vali kitap hediye etti, bakanda valiye kitap hediye etti. Bakan valilikteki konuşmasında "Kırıkkale`nin kütür sarayı yapmaya hazırlandığını öğrendim. Bizler yeni bina yapmak yerine eski binaların ve atıl durumdaki tren hangarlarının kullanılmasından yanayız. Biz bunun örneğini Ankara`da yaşadık. Güzel sonuçlar elde ettik. Sizlere de tavsiye ederim." dedi. Türkiye`nin dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Bakan Günay, " Milyonları varan , yabancı turist ağırlayan yedinci ülkeyiz.”

 

 

HaberKale



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli