Anahtar Kelimeler:

Mehmet Gençer'den tepki

Mehmet Gençer

 

Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Gencer, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi ve hükümete yüklendi.

 

TSK’ne yıkılmak isteniyor

Basın toplantısında konuşan Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer, “Hükümet açılım konusunda ne yaptığını bilmiyor. Açılımdan bu yana kaç tane şehit verdiğimizi kendileri hatırlamak istemiyor. Son olarak 11 şehit ile ilgili kasıt var diyor ve bunu TSK’ne yıkmak istiyor. Türk kelimesi güneydoğuda söylenmiyor ve okullarda andımızdan Ne Mutlu Türküm Diyene kelimesi kaldırıldı. Buna kimsenin sesini çıkardığı yok. Sonra da bunun ismine açılım diyorlar. Böyle bir açılım olmaz. Biz bu açılımı kabul etmiyoruz. Açılım dediniz Cumhuriyet tarihi boyunca PKK’ya, en fazla şehidi AKP zamanınızda verdik. Bu bir başarısızlıktır. Bu açılım olmaktan çıkmıştır, artık bir cinayete dönüşmüştür” dedi.

 

PKK bir Kürt örgütüdür

Mustafa Özbayrağın yaptığı açıklama ile de ilgili konuşan Gencer, “Milletvekili PKK beyaz Türklerdir diyor. Bunu anlamak gerçekten mümkün değildir. Dünya bunu biliyor ki PKK bir Kürt örgütüdür. Bu Kürt kardeşlerimizin hepsinin PKK’lı olması anlamını taşımaz. Benimde Kürt arkadaşlarım, akrabalarım var. Bu vatanı benden daha çok seviyorlar. Ancak AKP bizleri ayırmak ve etnik bir yapıya getirmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Mustafa Özbayrak bu konuda çok talihsiz bir açıklama yapmıştır. PKK bizlere düşmandır. Özbayrak, TSK’ni yıpratmak ve zedelemek istiyor. ABD’nin işbirliğini yapmaktadır. Anası erkek doğurduysa gelsin burada bu PKK konusunu belgeler ile tartışalım. Bu söylem PKK dostu, TSK karşıtı bir açıklamadır” dedi.

 

Türklüğü ayaklar altına aldı

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a yüklenen Gencer, “Başbakan Türk kelimesini bir kere olsun, ağzından çıkarmamıştır. Türklüğü 36 etnik gruptan birisidir diyerek, Türklüğü alçaklamış ve zihniyetini ortaya çıkarmıştır. Şehide kelle, Kandil’den gelenlere iyi insan muamelesi yapmıştır. Asıl kelle Başbakan Erdoğan’dır. Başbakan bu konuşmaları ile nasıl bir etnik kökene sahip olduğunu göstermiştir. 7 senedir bu hükümette ama ben bir kere bile olsa Ne Mutlu Türküm dediğini Başbakan’ın duymadım. Bu sözü söylemek bu kadar zor mu?. Ancak yeri geldiği zaman açılım, Kürt kardeşlerimiz diyor. MHP’ye Apo’yu neden asmadın diyor. Buradan siyaset yapıyor. Tayip bey mecliste çoğunluğun var Apo’yu assana. Başbakan tam bir yalancıdır” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı