Anahtar Kelimeler:

Simite Muhtaç Ettiler

Simite Muhtaç Ettiler

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz, İlçe Başkanı Bülent Uslu, Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Mustafa Özbayrağın yaptığı açıklama ve emeklilerin sorunları ile ilgili konuşuldu

 

Özür dilemelidir

Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrağın yaptığı açıklamanın talihsiz ve anlaşılmaz olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz, “Özbayrak neden PKK Türk örgütüdür dedi buna anlam veremiyoruz. Beyaz Türkler ve Ergenekon yakıştırmasını neden PKK ile özleştiriyor. Bu konuşmasından dolayı özür dilemesini bekliyoruz. AK Parti’nin özünde bu vardır. Bu hükümet döneminde emeklisi, işçisi, memuru, öğrencisi herkes iktidarın yaptığı yanlışlardan şikayetçi olmuştur. Özellikle emeklilerin sıkıntıları çoktur. Bende bir emekliyim, sıkıntıları biliyorum. Emekliye bir simide muhtaç edenler utanmalıdır” dedi.

 

 

16 yıldır tanımıyorum

 

16 yıldır siyaset ve dernek işleri yaptığını belirten ve Mustafa Özbayrağı sadece resimden gördüğünü, Milletvekili olduğunu bile yeni öğrendiğini belirten Kırıkkale İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, “Ben 16 yıldır dernekçilik ve siyaset işleri ile uğraşıyorum. Ancak Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrağı daha yeni resimden gördüm. Görmediğim birinden ancak bunu beklerim. Ben 43 bin emekli adına üzüldüm, ve Özbayrağı tanımıyorum. Yoldan geçen vatandaş, hiç tanımaz. Bu milletvekilini resminden tanıyorum. İşçi Emeklileri Derneği bu kişiyi tanımıyor. Esefle kınıyorum. Böyle bir konuşma ve yazı olamaz” dedi.

 

Güveniyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu’na güvendiklerini de belirten Keskin, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı yerde 4 sene görev yaptım. İntibak yasasını en iyi bilen politikacılardan birisidir. İntibak yasasını aktif hale getirecek tek kişidir. Emekliler hakkında görüşlerini her kongrede veya mitingde belirtiyor. Bizlerin hükümetten beklentilerimiz var. Ancak bu beklentilerimiz karşılık bile bulmuyor. Emeklilerimiz çok sıkıntılı bir durumda. Günde iki çay ve bir simit yese 2 lirayı buluyor. Aylık 60 lira eder. Kirası olan emeklilerimiz daha zor durumdadır. Biz bunların peşini bırakmayacağız. Davamız devam edecek” dedi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı