Anahtar Kelimeler:

1979 YILI LİSE MEZUNLARI AYNI SINIFTA BULUŞTU

1979 YILI LİSE MEZUNLARI AYNI SINIFTA BULUŞTU

 

Kırıkkale’den Devlet adamı, Bakan ,Milletvekili ,Yargıtay Başkanı, Çok sayıda Ünlü kişileri  yetiştirmiş  olan Kırıkkale Lisesi’nin 1979 mezunları, 31 yıl aradan sonra 30 arkadaş  sınıflarında bir günlük ders yaptılar.

Türkiye’nin her İlinden  ve Yurtdışından  Kırıkkale’ye gelerek  bir zamanları okudukları sınıflarında geçmişteki anılarını yakaladılar.

Kırıkkale lisesi  6 Fen A-B-C-D-E  sınıfların da okuyan öğrenciler mezun olduktan sonrada  Yüksek tahsil yapanların sayısının baya fazla olduğunu bildiren mezunlar, bu özel  buluşma için işlerini bırakarak ilk buluşmasını 30 a yakın arkadaş gerçekleştirdi.

  Aralarında işadamı bürokrat,profesör ,ev hanımı ,Polis,Sanayici.Siyasetçi,Serbest meslek sahibi olan  arkadaşlar birbirlerin`den adres telefon aldılar.Bazıları torunlarının olduğunu söylemesi gülüşmelerine neden oldu.

Kırıkkale Öğretmen Evi bahçesine gelen öğrenciler, İlk buluşmaları ilginç görüntülere sahne oldu kimi ağlayarak kimi ise kucaklaşarak  eski anılarının tazelediler. Öğretmen Evi pembe salonda  yemekte de  hala geçmişteki anılarını dile getirirken yemek yemeği dahi unuttular.

  Mezun oldukları Kırıkkale Lisesi’ne giderek  Okulun merdivenlerinde   hatıra fotoğraf çektirdiler. İzmir’den gelen Emekli polis memuru  Nurhan Akar  konuşmasında ‘’Bizim eğitim gördüğümüz yıllarda çok başarılıydık her arkadaşımızın belirli yerlere, mevki makam ve kariyerlere sahip olacağını biliyordum.Bu karşılaşmamızdaki duyguyu anlatmam mümkün değil bu anı yaşamak gerekir,çok büyük bir mutluluk ‘’ dedi. İstanbul Marmara Üniversitesinden gelen Uğur Yahşide .’’Bugün ki buluşma ile  anılarımızı unutmayarak  üstü tozlanmış tozu attığımızda bütün geçmiş ortaya çıkıyor insana da mutluluk veriyor’’ dedi.

Lise girişte , önce kütük defterindeki resimlerine bakmak istedilerse de defteri bulamadılar  Kütük defteri depoya kaldırıldığını öğrendiler. Geçmişteki sınıflarını bularak sıralara oturdular bir değişiklik vardı sıralara sığmadıklarını gördüler.  Sınıflar`da  ders yaptıkları eski öğrencilik günlerini hatırladılar, Tahtaya  Prf. olan Uğur Yahşi`yi   kaldırarak  Fizik dersi olarak Nano teknolojisini  anlattırdılar.

1979 mezunları ortak bir karar alarak bu yılki 1.si gerçekleşen  buluşmanın 2.sinide  31 Ekim günü  Kırıkkale Öğretmen evinde yapacaklarını ve  iletişim içinde   sosyal paylaşım  sitesi olan  Facebook ‘ taki  KIRIKKALE  LİSESİ 1979 MEZUNLARI   lignini  kullanabilirler. bilgilerini verdiler.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli