Anahtar Kelimeler:

Vatandaşların İsyanı

Vatandaşların İsyanı

 

Etiler Mahallesi Karacalı Caddesi’nde bulunan baz istasyonları, mahalle sakinlerini mahkeme köşelerinde süründürüyor. Baz istasyonu kurulurken de eylemler yapmalarına rağmen istasyon’un  kurumunu engelleyemeyen vatandaşlar  huzursuz. Vatandaşlar, baz istasyonunun kaldırılması için Kırıkkale Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesinde süren davada baz istasyonların sağlık açısından tehlike unsuru olup olmadığı için  3 baz istasyonunun  çevresinde Mahkemece tespit edilen tarafsız bir araştırma kurumuna bilirkişi raporu hazırlanması için incelemeler yaptırdı. Kırıkkale Adliyesi`nce gönderilen bilirkişiler baz istasyonunun tehlike saçmadığını dile getirerek, baz istasyonunun voltunun 0.3 değer çıktığını bununda sağlığa bir zararının olmadığını bildirdiler.

   Baz İstasyonunun Kalkması için istasyonun çevresine toplanan mahalleli , baz istasyonun  çok sayıda vatandaşa maddi ve manevi  zararı dokunduğunu hastalıkların arttığını dile getirdiler .Mahalledeki bayanlar  Semtlerindeki  Baz İstasyonunun Kaldırılması İçin toplu halde dua ettiler. “Şu üc ayların hürmetine Allah’ım bizi şu illetten kurtar sağlığımıza sıhhatimize kavuşalım . Hastalıklardan dertten huzursuzluktan kurtar bizi. Bizi bu illetten kurtar biz bu direkleri istemiyoruz” diye dua eden, Tayyibe Çalışkan  “Dualarımız kabul olurda  bu istasyonlardan kurtuluruz” dedi. Eşinin kanser olduğunu ve göğsünün birini aldırdığını iddia eden Metin Yalçın da "Eşim bir yıldır terapi görüyor. Bunun tek sebebi ise baz istasyonudur." şeklinde konuştu.

Baz istasyonu nedeniyle meyve ve sebze ağaçlarının kuruduğunu dile getiren Lütfiye Çiçek : "Baz istasyonu kurulmadan önce meyve ağaçlarımız bol bol meyve ve sebze veriyordu. Baz istasyonu kurulduktan sonra meyve ve sebze ağaçlarımız çürüdü. Her sabah ve akşamları mahalleye  lastik yanığı yanmış gibi sert ağır pis bir koku yayılıyor.bu koku dahi bizi tedirgin ediyor  " dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli