Anahtar Kelimeler:

Sivil Kuruluşlar dan Teröre Tepki

Sivil Kuruluşlar dan Teröre Tepki

 

Hakkâri ve Elazığ’da şehit olan 11 vatan evladı için Kırıkkale’de teröre lanet mitingi düzenlendi. Vatan İçin Can Verenler Federasyonu ile Kırıkkale Kamu-Sen teşkilatı tarafından organize edilen mitingde bölücü başı Abdullah Öcalan’ kınandı.
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda Vatan İçin Can Verenler Federasyonu ile Kırıkkale Kamu-Sen teşkilatı ile ortaklaşa organize edilen terörü lanetleme mitingine katılım oldukça azdı. Türkiye’nin r ciğerinin yandığı şu günlerde şehitler diyarı olarak bilinen Kırıkkale’de mitinge katılımın oldukça az olması tepkilere neden oldu. Mitingde konuşma yapan Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Şube Başkanı Mümtaz Torunlu, “Türkiye terörü bitirmek istiyor mu? Türkiye, teröre yine şehit verdi. Türkiye ağlıyor, ahlar semaya yükseliyor, acılar derinden içimizi yakıyor. Eğer Türkiye, terörün kökünü kurutmak istiyor ise daha ciddi önlemler almalıdır. TSK yeniden yapılanmalı, TSK’nın kullandığı tüm karakollar ve kullandığı silahlar modernize edilmelidir. Türkiye terörü bitirmek istiyor ise profesyonel orduya geçilmelidir. Terör uzmanı özel eğitimli birimler kurulmalıdır. Türkiye bu adımları atmadığı sürece analar ağlamaya devam eder, şehitleri vermeye devam ederiz” diye konuştu.  
Herkesi Duyarlılığa Davet Ediyoruz.
Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ise, “Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devlet bu kadar aciz duruma düşürülemez. Bugün itibariyle, açılım safsatasının başlatıldığı beş altı aylık süreçte dahi şehit sayımız 125’i bulmuştur. Buradan bazı kesimlere sormak istiyorum, Hrant ile Ermeni, Filistin ile Arap olanlara elbette hiçbir caniliği kabul etmiyoruz. Aksine biz de tavrımızı koyuyoruz. Eli kanlı PKK terör örgütünün şehit ettiği askerlerimiz için sizleri bir kez olsun Türk olmaya çağırıyoruz” dedi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli