Anahtar Kelimeler:

Yollara Havadan Denetim

Yollara Havadan Denetim

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı helikopterlerle karayollarında trafik denetimlerine başladı. Kırıkkale güzergahı da denetlenecek

 

Önemli bir çalışma

Eğitim yılının sona ermesi, bugün, yarın ve 26-27 Haziran tarihlerinde üniversite sınavları olması, ayrıca yaz sezonunun başlaması nedeniyle karayollarındaki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu kapsamda yapılacak denetimlere havadan destek verilerek, yol kullanıcılarının güvenli bir trafik ortamında seyahatlerinin sağlanması, kural ihlalleri ve olası trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor. Ekiplerin, karayolu trafiğini denetim altına alması, hatalı sürücüleri trafik denetim ekiplerine bildirmesi ve kara yolunda gereken diğer tespit ve müdahaleleri yapması planlanıyor.

 

27 Haziran’a kadar

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığından görevlendirilen rütbeli personel tarafından Havacılık Dairesi Başkanlığına ait helikopterlerle bugün başlayan denetimlerin, 27 Hazirana kadar sürmesi öngörülüyor. Denetimlerle, helikopter pilotlarının aylık zorunlu uçuş eğitim saatlerini karayolu üzerinde trafiği denetleyerek geçirmesi de sağlanacak. Bugün yapılan çalışmada 3 helikopter ile Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-İstanbul güzergahları denetlendi. Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya (Merzifon) – Samsun güzergahı da denetlenecek.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu