Anahtar Kelimeler:

Nerede Bu İktidar, Nerede Bu Muhalefet?

Nerede Bu İktidar, Nerede Bu Muhalefet?

Ortada seçim havası yok

 

 

 

Herkes uyuyor mu?

 

Önümüzdeki yıl bahar aylarında seçim olacak. Yani bu yıl seçim yılı. Üstelik referandum da var. Ama ortada hiç  bir siyasi hareket yok. İktidar uyuyor ancak, muhalefet de uyuyor…

 

Seçim yılı

Bu yıl seçim yılı. Seçimden dolayı hareketlilik bekleniyordu. Ancak ortada hiçbir hareketlilik yok. Üstelik seçimden önce referandum var. İktidar sessiz ancak muhalefetin de sessiz olduğu gözleniyor. Kırıkkale’de kulislerde bu durum hareketli şekilde değerlendiriliyor. Bir çok kişi seçim yılı olmasına rağmen siyasi arenada durgunluk olmasını eleştiriyor.

 

İktidar cephesi

Başbakan Erdoğan, milletvekillerine sahaya çıkmaları emrini vermişti. Vekiller sahaya çıkarak demokratik açılımı anlatacaklardı. Ancak bizim vekillerin demokratik açılımla hiç alakalarının olmadığı görüldü. Demokratik açılımı ne vekiller anlattı ne de partinin el teşkilatı. Başbakan referandum konusunda da vekillerin sahaya çıkmalarını söyledi. Ancak vekiller yine sahada değil ve yine referandumdan bahseden yok. Aynı şekilde partinin il teşkilatı da öyle.

 

Liste telaşı

Açılım ve referandumdan bahsetmeyenlerin seçim zamanı ne yapacakları merak konusu. Muhtemelen seçim zamanı liste telaşına düşecek olan vekiller, paçayı kurtarmanın derdinde olacaklar. İl teşkilatı da aynı durumun içinde olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla Başbakan ayrı telden, onlar da ayrı dilden konuşmuş olacaklar. Kimisi listede kalmak için kimisi de listeye girmek için mücadele edecek. Şu ana kadar seçimle ilgili de bir çalışmaları görünmüyor iktidar cephesinin. Kış uykusundan henüz uyanmamış gibiler.

 

Muhalefet cephesi

Muhalefet cephesi de iktidardan farksız değil. Açılım ve Anayasa değişikliği konusunda yeri göğü birbirine katan muhalefet partileri de suskun. Şu anda onlardan da ses çıkmıyor. Muhalefet partilerinin il teşkilatları ve il başkanları kayıp. Zaman zaman yazılı açıklamalar ile durumu geçiştirmeye çalışıyorlar. Ancak seçmen buna tepkili. Aksiyon bekliyor seçmenler. Muhalefet milletvekili de ayrıca tepki çekiyor. Agresif yapısı ve açıklamaları ile iktidardan daha çok tepki aldığı konuşuluyor.

 

Vatandaşın talebi

Muhalefetin sahada yetersiz, etkisiz ve sessiz kaldığı gözleniyor. Ancak Ankara’da mikrofonlar karşısında etkili olmaya çalıştıkları görülüyor. Sahada, milletin içinde yok olup gidiyorlar. Vatandaşlar ve seçmenler özellikle muhalefetten, muhalefetin il başkanları ve vekilinden aksiyon bekliyor. Zaman içinde bunun değerlendirileceği söyleniyor.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli