Anahtar Kelimeler:

Engelsiz Vadi Tiyatrosu Beğeni Topladı

Engelsiz Vadi Tiyatrosu Beğeni Topladı

Kırıkkale’nin ilk “Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi” olan Etik Grup bir yılın yorgunluğunu Kültür merkezinde öğrencilerinin muhteşem gösterileri ile attı. Türkiye’de ilk defa bir engelli okulunun öğrencilerinin katılımı ile yapılan “Engelsiz Vadi” tiyatro gösterimi geceye ayrı bir renk kattı. Öğrenci velilerinin ayakta alkışladığı gecede, engelli babası Fehmi Karakaya’nın konuşması damgasını vurdu.

 
Kültür merkezinde organize edilen geceye Kırıkkaleli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geceye Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, eşi ve çocukları, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve eşi, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Ağır Ceza Reisi Burhanettin Öksüm, Kültür Müdürü Yahya Er, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Sağlık Müdürü Bedia Öztürk, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Kaygusuz ve öğrenci velileri katıldı.
Gece ilk olarak engelli çocukların oratoryum gösterisi ile start aldı. Gösterinin ardından Engelli babası olduğu öğrenilen Fehmi Karakaya sahneye çıktı. Karakaya, bizler engelli yavrularımız olduğu için çok mutluyuz. Çünkü onlar bizim biricik evlatlarımız. Bugün burada Sayın Valimize, Sağlık İl Müdürümüze ve Milli Eğitim müdürümüze sıkıntılarımızı anlatmak istiyorum. Engelli bir çocuğumuza rapor almak için, her gün 3. katlarda 4. katlarda doktor arıyoruz, doktoru buluyoruz. Doktor yarın gelin diyor, raporu alıyoruz, milli eğitime gidiyor. milli eğitimde işlemler kayıtlar günlerce sürüyor. Sağlık il müdürlüğüne geçiyoruz, çocuğunuzu göreceğiz diyorlar. Çocuklarımızın hastane işleri, rapor işlemleri için birçok sıkıntı çekiyoruz. Sayın Başbakanımız engelliye değer veriyor ama kurumlardaki insanlar ilgilenmiyorlar bile. Siz hiçbir gün evladınızı kucağınıza alıp hastane hastane dolaştınız mı hayır bunları ancak engelli bir çocuğu olan aileler bilir. Sayın Valimizden destek istiyoruz” dedi. Karakaya’nın konuşması veliler tarafından ayakta alkışlandı.
Belediye olarak emrinizdeyiz
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Eşimin başında durduğu Sosyal Konsey bütün engelli ailelerimiz tek tek yakından tanıyor ve imkânlar doğrultusunda ailelerimizin yanında olmaya gayret gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışında engelli vatandaşlarımızın bizim için önemli bir yeri vardır. Bugün buradan şunu ifade etmek istiyorum, engelli vatandaşlarımızın emrindeyim” dedi. Korkmaz ayrıca, bugün engelli çocuklarımıza tiyatro gösterisinde emeği olan değerli Tiyatrocu Sezai Yeşilyurt’a da teşekkür ediyorum” dedi.
Engelli vatandaşlarımız sıkıntısı sona erecek
Gecede son olarak kürsüye Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner çıktı. Güner, engelli babası Fehmi Karakaya’nın konuşmasına değinerek, şu saat itibariyle il müdürlerine gereken talimatları vereceğim ve bir tane bile engeli vatandaşımız aileleri ile birlikte hastane köşelerinde sıkıntı çekmeyecek sözünü verdi. Etik Grubun bugün sahneye koymuş olduğu muhteşem geceden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Buradayken şunu da ifade etmek isterim ki, Okullarda, kurumlarda, yanlış yapanın yüzüne bakmam, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere olan güvencini siz vatandaşlarımıza hizmetle yansıtacak. Bizleri günde bir kere değil binlerce kere gelip ziyaret edip sorunlarınızı iletebilirsiniz” dedi.
Konuşmaların ardından Usta Tiyatrocu Sezai Yeşilyurt tarafından tamamının engelli öğrencilerin oluşturduğu “Engelsiz Vadi Tiyatrosu” gösterime sunuldu. Tiyatronun sonunda Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner gecede emeği geçen görevlilere teşekkür beratı verdi, gecenin sonunda ise hatıra fotoğrafı çekinildi.


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli