Anahtar Kelimeler:

Sivil Savunma Ekip`ini Kontrol Etti

Sivil Savunma Ekip`ini Kontrol Etti

 

Cumhuriyet Meydanı’nda deprem aracının gezilmesinin ardından Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, sivil savunma ekibinde göbekli çalışanı istemediğini ve çalışanların spor yapmaları gerektiğini belirtti.
 
Eğitim şart
Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde de incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Afet anında telsiz ile bağlantıyı ve uydu sistemi ile uluslar arası görüşmeyi nasıl sağlanacağı hakkında bilgi aldı. Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Günay’a tavsiyelerde bulunan Güner, “Acil durumlarda çalışan arkadaşların daha çok eğitimli olması gerekiyor. Yeni yapılanmaya giden bir kurumsunuz ve eğitim çalışmaları yavaş yavaş rayına oturacaktır. Bina ve personel yeni olduğu için bazı eksiklikler var. Burada kaynaşma, bağlılık ve motivasyona dair her şeyin olması gerekmektedir. Çünkü afet esnasında sizler ön plana çıkacaksınız. Sizler aslında görülmeyen ve zamanı geldiğinde hayat kurtaran kişiler olacaksınız. Tabi umarım Kırıkkale böyle bir afeti yaşamaz” dedi.
 
Birliktelik olması gerekir
Bütün kurumlar ile bağlantılı çalışmalarının önemli olacağını vurgulayan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Sizlerin aslında bütün kurumlar ile bağlantınız olması gerekmektedir. Bunların içine emniyet, jandarma ve acil servis girmelidir. Bu kurumlarla telsiz ile görüşerek, olay yerine anlık olarak hareket edebilirsiniz. Mesela afet esnasında telefonların gittiğini kabul edelim, o zaman hepimiz ortada kalırız. Kimse nereye gideceğini, nerde neyin olduğunu bilemez. Günümüz haberleşme teknolojisi ile donatılmıştır ve sizlerde çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurun. Afetler gerçekten kimsenin istemediği olaylardır. Bunun için Valilik Binasını’da yeniden yapıyoruz. Afet olduğunda yeni Valilik Binamız sağlam ve dayanıklı olacaktır. Bina çok önemlidir ve herkesin binasını güçlendirmesi ve deprem sigortasını yaptırmalarını tavsiye ediyorum.
Haberkale



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli