Anahtar Kelimeler:

19 Mayıs`ta Coşkulu Kutlama

19 Mayıs`ta Coşkulu Kutlama

Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun.

 

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de coşkuyla kutlandı. Başpınar Stadında yapılan kutlama programında gösteri yapan gençler izleyenleri büyüledi ve coşturdu.
19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Gösterilerin yapıldığı ikinci tören ise Başpınar Stadyumu`nda devam etti. Başpınar Stadyumu`ndaki törenlere, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Kırıkkale protokolü yoğun ilgi gösterdi. Gençlerin yaptığı gösteriler, stat da bulunan izleyiciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.
Gençler Coşturdu
Törenlerde daha sonra 19 Mayıs şiiri okundu. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Eren Togay`ın gençler adına yaptığı konuşma ise stadın coşkusunu bir kat daha arttırdı. Geçiş töreninin ardından öğrencilerin sahnelediği halk oyunları ve folklor gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı başarılı folklor gösterisi ise büyük alkış topladı. İzleyenler muhteşem gösterileri hayranlıkla izlerken tören sonunda Türk Bayrağı açan öğrencileri izleyiciler ayakta alkışladılar. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, programın sonunda stada inerek gençlerin arasına karıştı.
Gençler Geleceğimizdir
Törende konuşma yapan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gençlerin Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini ve hepsinin iyi bir birey olması gerektiğini belirterek, “En büyük övünç kaynağımız sizlersiniz. Sizler ümidimiz ve mutluluğumuzsunuz. Genç nüfusa sahip olmanın bizlere çok büyük sorumluluklar yüklediğinin bilincindeyiz. Başta aileleriniz olmak üzere, devletimiz de sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmeniz için bütün imkânlarını kullanmaktadır. Yapılan her şey sizler içindir. Zira sizler ne kadar bilgili ve becerikli olursanız, ülkemiz gelecekte daha da güçlü olacaktır. Şurası bilinmelidir ki; tüketen değil, üreten bir toplum olmanın çarelerini bulmak zorundayız. Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, çağdaş, bilim ve teknikte çağa uyan, uyanık, becerikli, dürüst, çalışkan, disiplinli, hoşgörülü, vatan, millet, demokrasi sevgisi taşıyan; gelişime ve değişime açık, insanlarla çalışmaktan zevk alan, ekip halinde çalışabilen, kendi kendini geliştirebilen, insan haklarına saygılı, yarının güçlü ve büyük Türkiye` sinin fertleri olacaksınız” dedi. Kutlamaların sonunda ise stat da bulunan veliler, sahaya inerek çocukları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Havanın fazla sıcak olmaması ise gençler ve stat da bulunan vatandaşlar için şans olarak değerlendirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda 7 den 70’e herkesin stadı doldurması ve bayramı kutlaması ise görülmeye değer bir olay olarak kayda geçti.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı