Anahtar Kelimeler:

Sizin Huzurunuz, Bizim Mutluluğumuzdur

Sizin Huzurunuz, Bizim Mutluluğumuzdur

Kırıkkale`de Trafik Haftası Kutlandı

 

Her yıl 3 ve 9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik haftası Kırıkkale il kültür merkezinde kutlandı. Trafik haftası kutlamalara Kırıkkale protokolü ve okullardan öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Kırıkkale il emniyet müdürü Kadri Kartal “ulaşım ülkemizin ekonomik kalkınmasında en önemli unsurlardan biridir, insanların günlük yaşamlarında zorunlu bir ihtiyaç haline gelen motorlu araçların kurallara uygun olarak kullanması, kişi toplum ve ülke çıkarlarının olumlu yönden etkiler. Ancak kuralları olmayan veya var olan kuralları riayet edilmeyen trafik ortamında trafik kazaları meydana gelmektedir ve bu kazalar can ve mal kaybına neden olmakta. İnsan çevre ve ekonomiye önemli oranda zarar vermektedir. Trafik kazaları kazazede ve yakınları üzerinde bırakacağı etkiler hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bunun yanında kazalar ekonomik olarak birçok olumsuzlukları beraberinde getirmektedir. Diyen emniyet müdürü Kartal tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de trafik kazaları çok büyük bir sorundur kalkınmasını tamamlamış ülkelerde olduğu gibi Türkiye de de trafik güvenliliğinin sağlanması devlet politikası olarak kabul edilmiş ve bu alanda önemli yatırımlar yapılarak önemli aşamalar kaydedilmiştir. Ancak bunan rağmen 2009 yılı içinde ülkemizde bir milyonu aşkın trafik kazası gelmiş ve bu kazalarda 4300 vatandaş hayatının kaybetmiştir. Aynı kazada da 200,000 kişi yaralanmıştır. Bu yük ve yolcu taşımacılığının çoğunlukla karayolları üzerinde yapılması ve insan unsurlarından kaynaklanan sebeplerden dolayı kazalar meydana geldiğini göstermektir. Bu nedenle trafik kuralların herkes uymak zorunda evlerimizde bizleri bekleyen bir ailemiz olduğunu hiçbir zaman akılımızdan çıkarmayalım ve kazasız günler dilerim” dedi. Trafik kazası geçirerek yıllarca evinde kötürüm olarak hayatnını idam ettirirken şuanda koltuk altı bastonlarıyla yaşamına mücadele eden İbrahim Tükyılmaz isimli vatandaşımız kendisini bu duruma bir Trafik kazasının sebebiyet verdiği anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Emniyet Trafik Tescil Şube Müdür Hıdır Yıldırım büket vererek yaşamında başarılar diledi.
 
Trafik haftasında ödüllerini aldılar
 
Kırıkkale il kültür merkezinde yapılan Trafik Haftası nedeniyle maket resim şiir ve kompozisyon dallarında yarışmalarda birinci gelen öğrencilere ödülleri Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından verildi. Kompozisyon dalında birinci olan Sedagül İnaç, resim dallında birinci olan Hamiyet Varlı, maket dalında birinci olan Oğuzhan Yurtbaş ve Kırıkkale de yılın sürücüsü olan Arap Tayrani ödüllerini Kırıkkale Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal tarafından verildi.

Atatürk ilköğretim okulu 1/D sınıfı öğrencileri Trafik kuralları andı yeminini yaparak, Trafik sertifikalarını Kırıkkale protokolü tarafından alarak topluca hatıra resmi çektiler.

 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu