Anahtar Kelimeler:

Atatürk`e Hediye

Atatürk`e Hediye

Geleceğin Liderleri Çocuklar

 

ANASINIFI Rana ERDURAN’DAN   İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ
İstiklal marşının 10 kıtasını ezbere okuyan çocuklar, Atatürk’e hediye ettiler
Onları diğer çocuklardan ayrı kılan bir nokta var aslında. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına bu yıl Kırıkkale 11 çocuk farklı hazırlandılar. Kırıkkale’de bulunan Minik Kalpler Ana Okulunda öğrenim gören Kelebekler sınıfının öğrencileri kendilerine bu bayramı hediye eden Atatürk’e İstiklal marşının 10 kıtasını ezberleyerek teşekkür ettiler.
 Hepsinin yaşları aynı hepsi aynı çatı altında öğrenim görüyorlar. Kırıkkale de bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Minik Kalpler Ana Okulunda öğrenim gören kalpleri küçük ama yürekleri kocaman olan bu çocuklar büyüklere adeta ders verdiler. Yarın kutlayacakları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı için hazırlanan bu çocuklar 4 gün gibi kısa bir sürede İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberleyerek Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e hediye ettiler bi bakıma.
Gözlerinin içleri ışıl, ışıl parlayan bu çocuklar Atatürk’ün neden Türk gençliğine güvendiğinin göstergesiydi adeta. Yaşları 5 ile 6 arasında bulunan 11 çocuk öğretmenleri Seher Aksoy eşliğinde 4 gün gibi kısa bir sürede istiklal Marşımızı öğrenerek, istenildiği zaman azmedildiği zaman nelerin yapabildiğini herkese gösterdiler. Öğrencilerin bu azimleri karşısında bir hayli mutlu olan minik öğrencilerin öğretmeni Seher Aksoy, “3 yıldır buradayım, bu yıl bu küçük yavrularımızla ilgilenmeye başladım. Çocuklarımızın kendi istekleri doğrultusunda İstiklal marşını öğrenmek istediklerini bana ilettiler. Bende 4 gün gibi kısa bir sürede tüm sınıfta bulunan 11 öğrencimize 10 kıta olan marşımızı ezberlettim. Bütün öğrencilerim şu anda istiklal marşının 11 kıtasını da ezbere okuyor” dedi.
Minik öğrencilerden Rana Erduran’ın annesi Liya Erdurucan, Çocuklarımızla gurur duyuyorum öğretmenine teşekkür ediyorum. Her Türk gencinin bilmesi gereken istiklal marşını 6 yaşındaki kızımın ezbere okuması bizleri mutlu ediyor” dedi.
İstiklal marşının 10 kıtasını ezbere okuyan çocuklar “bize bu bayramı hediye eden Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyoruz. Ve ona çok şey borçluyuz” ifadesini kullandıktan sonra Büyüdüklerine doktor ve haber spikeri ile muhabir olmak istediklerini ifade ettiler.
 Okul müdüresi Şengül Doğan , Minik yavrularımızın bu ilgisi bizleri bir hayli mutlu ve gururlu etti. Bütün öğrencilerimiz istiklal marşımızın 10 kıtasını ezbere biliyor olması çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin bir göstergesi olarak düşünüyorum” dedi.
 
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli