Anahtar Kelimeler:

Çerikli`de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Çerikli`de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Çoşkulu Kutlama

 

Çerikli’de  KUTLU DOĞUM HAFTASI Cumhuriyet parkında İl müftüsü Osman Şarklı-Diyanet İşleri Başkanlığını Strateji İşleri Şube Müdürü Yunus Akkaya’ya ve Delice müftüsü Bayram Demircigil ile İl Genel Meclis üyesi Adem İnyurt ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Kur`an-ı Kerim ve mevlidi şerif okunmasıyla başlayan program, ilahilerle devam etti.
Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya Kırıkkale İl müftüsü Osman Şarklı’ya KUTLU DOĞUM HAFTASINA katılımından dolayı plaket verdi.
İl müftüsü Osman Şarklı, yaptığı konuşmada, "Bugün, 1989 yılından bugüne kadar kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası`nın başlangıcı olan birinci günüdür. Kâinatın Efendisi`ni anlatmaya benim gücüm yetmez. Kâinatın Efendisi`ni burada hep beraber anacağız." dedi.
Peygamberimiz tarafından yayılması Kutlu Doğum Haftası`nı ne denli içten kutlamamız gerektiğinin de bir göstergesidir. Bütün Müslümanlar kardeşçe hareket ederek, İslam`ın güzelliklerini yaşamalı. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açıyor; iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas alıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Çerikli de Peygamber Efendimiz ile özdeşleşen güllerden halka dağıtıldı.


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu